VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dilluns, 6 de setembre del 2010

DAVANT LA PROPERA CAMPANYA ELECTORAL

Com es diu col·loquialment parlant, d’aquí a quatre dies començarà una nova campanya electoral.
És de suposar, que cada partit polític amb representació al Parlament de Catalunya en la actualitat, així com els que hi aspirin a tenir-ne, daurant tenir preparat el seu discurs de cara a la massa electoral, el qual es suposa que inclourà un programa, bo o no tan bo, per a desenvolupar dins la propera legislatura qui guanyi les eleccions.
Tot això està molt bé, sempre i quan es mantinguin les normes del joc.
Què vull dir amb això? Doncs vull dir, que tots els partits polítics, quan comenci la campanya electoral oficial, –ja que durant tot l’any, dins els quatre anys de legislatura, sempre hi estan en campanya electoral, encara que en diguin pre campanya–, es limitin a explicar amb tot luxe de detalls i procurant no enganyar a ningú, el seu pla de Govern i que no es dediquin des d’un primer moment a llançar-se retrets o fins i tot subtils insults que no porten enlloc. Ans al contrari, aquestes picabaralles entre partits polítics, el que fan és enrarir el clima de les properes eleccions i fer que la soferta massa electoral mai sàpiga a qui a de votar, perquè res li han explicat del que ara se’n diu full de ruta post electoral, o programa a desenvolupar després de les eleccions, guanyades pel partit o coalició que més hagi merescut la confiança dels votants.
I si els diferents mitjans de comunicació audiovisuals convoquen debats en directe entre les diferents forces polítiques, tots són pregats de com-portar-se amb exquisidesa, no interrompent al tertulià que tingui la paraula. Tan els hi costa parlar un després de l’altra o quan el moderador els hi demani l’opinió o els hi doni la paraula? No es poden arribar a imaginar el ridícul que fan quan s’interrompen els uns als altres: que no se n’adonen que el públic que els escolta no està entenen el que diuen si parlen tots a l’hora?
Els partits polítics s’haurien de limitar a explicar bé quin és el programa electoral i deixar-se de picabaralles i retrets els uns contra els altres. La societat, que és la que ha de decidir a les urnes quin ha de ser el millor futur per a la nostra nació, els hi ho agrairem.
Tinguem una campanya electoral neta i sense incidents remarcables, que segur que totes i tots hi sortirem guanyant. El futur de Catalunya s’ho mereix.

1 comentari:

josep ha dit...

VICENÇ
Comparteixo plenament els teus dubtes en el tema dels ordinadors.
Crec que el tema dels ordinadors en el cole fa "TUF" però tuf de podrit.

Soc dels que creu que l'honestedat es escassa.....molt escassa.

Salut...!!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.