VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

divendres, 3 de setembre del 2010

NO N'HI HA PROU EN ENXAMPAR ELS LLADRES

En moltes noticies, el periodista encarregat de redactar-la ens fa saber que els delinqüents detinguts i també els qui encara no han estat atrapats per la policia, en qüestió de molt poques hores tenen venut tot el producte dels seus robatoris.
Si els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza, Policia Foral de Navarra, les policies locals, la Guàrdia Civil, i la Policia Nacional de l'Estat espanyol, han sabut localitzar els delinqüents i detenir-los, com és que encara no ha caigut la xarxa de peristes que compren als lladres el gènere robat?
El mateix passa amb els endèmics robatoris de fil de coure que tants estralls estan causant en molts pobles de les comarques gironines. I també en línies de tren de nova construcció o en reparació, com el tram de via que va de Manresa a Calaf, en el qual han sostret el cable de coure de la catenària varies vegades, de tal manera, que ADIF i RENFE ja se n'han cansat, i han solucionat el tema posant un servei d'autobusos llançadora Manresa-Calaf-Manresa, pels viatgers que hagin de fer aquest trajecte. De Calaf a Lleida, (que és on el tren finalitza el seu recorregut que a tingut el seu inici a l'Hospitalet de Llobregat, passant per Montcada, Cerdanyola, Sabadell, Terrassa i Manresa), el servei continua en tren amb, de moment, tota normalitat.
Un bon càstig als lladres, traduït en força anys de presó (i si són estrangers, deportació immediata als seus països d'origen, un cop haguessin complert condemna aquí o amb garanties per part dels seus països de complir la condemna allà), i la indemnització als seus propietaris de tot el que els hi han robat, així com l'empresonament dels peristes establert per la Llei i l'expropiació total dels diners guanyats revenen els productes comprats als delinqüents, valdria per poder acabar amb aquesta xacra de delinqüència que tanta angoixa i inseguretat infligeix a la societat.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.