VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dilluns, 6 de setembre del 2010

PC,s PORTÀTILS A CLASSE

Durant tots els dies en que s’ha parlat i es segueix parlant dels PC,s que els i les alumnes faran servir aquest curs 2010/2011, en cap moment s’ha escoltat la paraula “concurs d’ofertes” per aconseguir un bon contracte d’aprovisionament d’ordinadors a gairebé totes les escoles de Catalunya.

Perquè segons sembla, en aquests assumptes i d’altres que concerneixen a la Administració Pública, quan s’ha de comprar una gran quantitat d’alguna cosa sempre es sol fer de manera que els interessats a vendre el que calgui, puguin fer les seves ofertes en quan a preu i qualitat dels productes a vendre. I l’Administració Pública sol comprar-ho al millor licitador a la baixa.

En tot aquest temps, doncs, d’aquest tema no se n’ha sentit a parlar enlloc. En canvi, tot d’un plegat, han sortit unes imatges en el telenotícies de TV3 d’avui dia 6 de setembre, ensenyant una part dels PC,s que demà, dia que oficialment comença el nou curs escolar, començarà a usar l’alumnat. Tots els PC,s són nous de trinca, ja que les imatges mostraven els petits ordinadors en el moment d’ésser desenvelats de les caixes originals, dutes potser directament del Japó.

Els que s’han vis per la televisió eren tots de la marca “TOSHIBA”. Cosa que fa pensar que l’Administració s’ha posat directament en contacte amb aquesta marca (o la marca s’ha posat directament en contacte amb l’Administració) sense convocar concurs. I si la marca “TOSHIBA” s’ha posat en contacte amb l’Administració, segur que la oferta que els hi ha fet deu haver estat d’allò més avantatjosa.

Si ha estat així, això fa tuf de que algú hi ha “sucat” un bon munt de diners. I aquest algú o alguns, quants diners s’han embutxacat per tramitar aquesta operació? Qui hi ha sortit guanyant dient sí a la marca japonesa com si al mercat no hi hagués cap més marca constructora de PC,s i potser amb millors preus a la baixa?

Per què no s’ha convocat un concurs públic obert a totes les marques i amb transparència per no amagar res a ningú?

Ja hi estan d’acord els pares i mares dels/les alumnes a pagar el preu que han de pagar per aquest PC, quan potser ells l’haguessin trobat a millor preu en una altra marca o botiga?

Pot obligar l’Administració Pública als pares i mares a comprar per força un estri d’aquestes característiques?

Pot l’Administració Pública usurpar les funcions de les botigues que es dediquen a la venda d’aquests tipus d’articles?

I finalment, era del tot necessari comprar tants PC,s pels/les alumnes?

No se n’adona l’Administració Pública de que fomentant l’ús de l’ordinador, la canalla deixarà de saber escriure a mà i de saber comptar fen servir el cervell?

Què vol l’Administració, crear autòmats enlloc de persones cultes i sàvies i amb criteri i opinió propis? Al pas que van, no trigaran gaire en aconseguir-ho. Perquè si un nen o una nena per sumar dos més dos han de fer servir la calculadora que tot PC porta incorporada, en comptes de savis es crearan ximples.

8 comentaris:

Fran ha dit...

Hola bones. No conec en excés aquest tema però pel que dius, si que fa mala olor l'assumpte. I em pregunte jo. Si a uns pares d'un alumne li demanen X euros per la compra d'un ordinador d'estos, i els pares trobaren en qualsevol tenda un ordinador de les mateixes característiques, i a un preu més reduït, podrien comprar-lo?, o tenen que anar a morir als olorosos "Thosiba" de l’administració?.

Per altra banda he de dir, que estic a favor de la implementació de material informàtic, sempre i quant no deixen de banda els mètodes tradicionals. L'ordinador no ha de ser una màquina que ens anul·le la capacitat de pensar. Simplement ha de ser un element de treball per a fer el dia a dia més fàcil. Però no per açò hem de renunciar a fer operacions de cap en qualsevol moment, o d'escriure una carta en lloc d'un e-mail. I això cal gravar-ho en els caps dels nens, per a que puguen aprofitar com cal la informàtica.

Adéu.

P.S. Molt interessant el bloc. Enhorabona. Fa un temps entrares al meu bloc a comentar una entrada, cosa que t'agraïsc grandiosament. Disculpa'm però vaig vore ahir el comentari. Però bé, ja he trobat el teu bloc i tu el meu i espere que ens comentem sovint. Un abraç.

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Amic Fran, m'agrada molt la resposta que em fas al meu bloc: escrius molt bé. I m'hauràs de perdonar, perquè ara, ni que em matessin podria recordar qui ets ni quina n'és l'adreça del teu bloc (com que no escrius nom i cognoms tal qual faig jo...). Si ets tan amable i me'l vols tornar a escriure, en faràs un favor. Si t'és més còmode enviar-me l'adreça del teu bloc a la meva direcció de correu electrònic, no hi tinc cap inconvenient. és aquesta; vicemarsan@gmail.com.
I una altra qüestió: de quina part de Catalunya ets (suposant que siguis català)? O potser ets del País Valencià? Rep una forta abraçada!

Vicenç

Fran ha dit...

Hola de nou amic. Bé, gràcies per les coses bones que em dius.
En quant a l'altre tema de la identitat, si punxes sobre el meu nom t'apareixerà una pantalla i et dirà els blocs que tinc oberts. Però per a alleugerir-te el treball, et diré que el meu bloc s'anomena Coses que dir, i la seva adreça és: http://cosesquedir.blogspot.com

Bé. Fent referència a l'última qüestió, et diré que no soc Català sinó Valencià. Visc a un poblet coster anomenat Altea, pertanyent a la província d'Alacant.

Un abraç.

P.S. Com a mera anècdota et diré que no farà pas dos setmanes vaig estar a Barcelona de vacances.

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Amic Fran, ja m'agrada que siguis valencià. Jo, si algun dia em perdo, que em cerquin al País Valencià.
Per Altea hi he passat amb el meu cotxe i amb "Lo Trenet" camí de Benidorm, per enllaçar després amb el tramvia que va fins a Alacant.
Vaig passar quinze dies a l'Hotel Las Tres Anclas, en Gandia-Mar, per l'IMSERSO. I un dia me'n vaig anar, amb tren, fins Alacant i, és clar, vaig passar per Altea. I un altre dia, vaig anar amb el meu cotxe des de Gandia fins a Sax/Villena/Colònia Santa Eulàlia, per veure gravar unes escenes de la famosa sèrie de la RTVV "La Alqueria Blanca" que supose que deus seguir com a bon valencià. La tarde d'aquell mateix dia en que vaig anar a la Colònia Santa Eulàlia, vaig anar també als estudis de La Ciutat de la Llum, a Alacant, per veure també com gravaven unes escenes de la popular sèrie. vaig fer-me fotos amb "Don Joaquim", "el Jaume", "lo Tio Pep", "la Teresa", i "l'Asun".
Ara, per culpa dels dos Governs, el valencià i el català, no puc veure a Sabadell, ciutat on visc, els capítols de "L'alqueria Blanca". Però sort tinc d'Internet que cada dilluns, entrant a la pàgina de RTVV a la carta ho puc veure. No m'he perdut cap capítol des del començament i em té ben enganxat. No sé si a tu et passa el mateix que a mi.
Tots els llocs del País Valencià que he estat m'han agradat.
He fet varies estàncies a l'Hotel Residència "El Puig", que està al poble de El Puig, 14 quilòmetres abans d'arribar a València capital conforme es ve de Barcelona. És un lloc molt barat, que s'hi està molt bé, però, si no ho han canviat, el menjar deixa un poquet que desitjar; "Recollons pandereta" que diu lo Tonet de "l'Alqueria Blanca".
Pren nota del meu telèfon per si algun dia et bé de gust picar-me: 626717783.

Rep una forta abraçada!

Vicenç

Fran ha dit...

Hola de nou Vicenç. Mira per on no veig habitualment l'Alqueria blanca, encara que els meus pares son totalment fanàtics. He de dir pas que no puc dir que no m'agrade, perqué alguns talls que he vist m'han entretingut, però no és una sèrie que m'haja enganxat. A molts amics meus si que els ha enganxat.És més, he hagut d'escriure la partitura de l'Alqueria per que la interpretaren en la colla on toque. Així que la serie no massa, però la siontonia l'he sentida un grapat de vegades.
Pel que escrius has fet prou turisme al País Valencià. M'hen alegre. He pres bona nota del teu telèfon. Gràcies pel detall. Ja sas que si passes per Altea et convide a prendre quelcom.

Adéu.

P.S. Si et ve en gana i també vols tenir el meu telèfon te l'enviaré al teu correu electrònic.

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Home, Fran, ja sé una altra cosa teva! Ets músic i potser toques en una banda? O ets músic o saps solfeig i composició i ets el Director de la Banda de Música d'Altea? Ets potser el Director de la Bandeta de Música "La Nova" d'Altea? Si és així, ara sí que has disparat amb bala i m'has tocat al cor! Si hi ha en tota Catalunya i el País valencià algú que li agrade la música de banda, aquest sóc jo! No em cansaria mai d'escoltar música de banda! Vaig fer un dia un viatge amb tren fins a valència capital, per anar a escoltar unes bandes en un certamen que hi va haver, me pareix, a l'Auditori. Recollons pandereta que bé que m'ho vaig passar! Crec que és un certamen de bandes que fan cada any, oi?
I sí, si vols em pots enviar el teu número de telèfon a la meva adreça de correu electrònic: .
I a veure quin dia m'és possible de passar per Altea i mos veiem.

Rep una forta abraçada

Vicenç

Fran ha dit...

Hola de nou. Si que soc músic. Actualment no toque en cap banda. Només toque en una colla de xirimiters i tabaleters, i jo toque la xirimita. En el passat vaig pertànyer a la bandeta juvenil d'Altea, com a trompetista.
No soc el director encara que ja m'agradaria. Se solfeig... no en excés però em puc defendre. En quant a la bandeta "LA NOVA" d'altea, ja em conformaria pertanyent a ella com a intèrpret. Ja no et dic el goig com a director. Però fa prou temps que he deixat de banda la trompeta, i ells toquen molt. Potser algun dia la trauré i li llevaré la pols i m'enganxaré de nou.

BO, doncs això és. Jeje.

Adéu.

P.S. No tens algun programa tipus messenger per a poder parlar? Esque per ací s'hem fa una mica extrany.jaja. Ja que acostume a comentar, no a conversar en estos llocs.

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Sí, me pareix que sí que hi ha quelcom de messenger, però com que no el faig servir maig, ja no sé com funciona. Explica'm si de cas pas a pas què haig de fer i potser ho sabré fer funcionar.

Una abraçada!

Vicenç

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.