VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dilluns, 30 d’agost del 2010

PILOTA VA, PILOTA VE!!!

Si no vaig errat, crec que a cap plaça pública enjardinada i amb bancs per seure-hi i espais de lleure per a infants, no està permès de jugar-hi a pilota. Quan dic pilota m'estic referint a una pilota normal de reglament per a jugar a futbol.
No sé què passa a altres places públiques, però sí que puc donar fe del què passa a la Plaça Marcet. En aquesta plaça enjardinada, amb una gran font i bassa, espai delimitat per a infants i bancs per poder-hi reposar i si s'escau i se'n tenen ganes llegir una estona, existeix el latent perill de que a algú li engaltin una pilotada a la cara o a qualsevol part del cos, perquè gairebé sempre hi ha una colla d'energúmens que no respecten el descans i l'oci dels demés, i prenen la Plaça Marcet com si fos el seu camp de futbol particular.
Que lluny queda aquell respectable senyor uniformat i amb gorra de plat amb una placa a la solapa que deia més o menys: "Vigilant de Parcs i Jardins, Ajuntament de Sabadell". Actualment, ni a la Plaça Marcet ni a cap plaça pública, no s'hi veu mai la figura dissuadora de cap vigilant. Ni tan sols la promesa patrulla de la Guàrdia Urbana a peu!
A què hem d'esperar, a que a algú li etzibin una pilotada, li trenquin el nas i les ulleres, si emporta, cosa molt probable perquè gairebé sempre hi ha molta gent gran asseguda fent tertúlia, i després ja veurem què passa?
L'Autoritat corresponent que ho pot arreglar, no hauria d'esperar que hi passi alguna desgràcia.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.