VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 10 d’agost del 2010

UNA HISTÒRIA INCREIBLE, PERÒ CERTA

La kafkiana historia que ve a continuació ha estat difosa per un programa de ràdio nocturn, des d'una emissora d'abast peninsular, la nit del 9 al 10 d'agost del 2010. El programa: “hablar por hablar”: cadena radiofònica; Cadena SER. Narrador de la historia: el pare d'un jove de 21 anys.
Els fets van tenir lloc aproximadament a les 10 de la nit del dia 9 d'agost, en un poble costaner i d'estiueig de la província d'Alacant.
En un control d'alcoholèmia muntat per la Guàrdia Civil, en un moment donat un guàrdia atura un cotxe conduit per un jove de 21 anys: el protagonista d'aquesta història, junt amb el seu pare com es veurà més endavant.
Li fan la prova de alcoholèmia i dóna un resultat de 0,26 grams per litre d'aire expirat. (Depenent de la manera de quantificar-ho, el límit és diferent: 0,5 grams d'alcohol per litre de sang i/o 0,25 grams per litre d'aire expirat). O sigui que el jove al qual se li fa la prova només es passa d'un gram. Pot ser motiu de sanció? Potser sí.
El jove, fa una trucada telefònica al seu pare explicant-li el cas. El seu pare diu que agafa un taxi (el cotxe que condueix el noi [això sí, amb carnet de conduir vigent] és el cotxe del seu pare i al cap de deu minuts el pare és davant la Guàrdia Civil. El pare s'identifica com a pare del jove i comunica al guàrdia que li ha fet la prova al seu fill, que ell es fa càrrec del cotxe conduint-lo ell i enduent-se el seu fill cap a casa. (El fill, passant-se un gram del què està establert per llei, no mostra cap símptoma evident d'embriaguesa). Però quan la Guàrdia Civil s'aixeca amb la castanya torta...
I aquí ve el kafkià de la història: el guàrdia civil no deixa que el pare agafi el cotxe si prèviament no es deixa fer la prova d'alcoholèmia!!!
I el pare, s'encara amb el guàrdia i li diu que, en la condició de vianant en que ell es troba, ja que ha vingut en taxi i a més no ha begut ni vi per sopar, no li pot fer la prova de l'alcoholèmia. El pare li diu al guàrdia, que si vol fer-li la prova, primer l'ha de deixar pujar al cotxe i posar el motor en marxa. I el guàrdia que no: que abans de pujar al cotxe li ha de fer la prova. I així en un estira i arronsa que va durar uns quants minuts, segons ha explicat el pare per antena aquesta matinada.
Resultat de tot plegat: el fill sancionat per passar-se un gram del que està marcat per la Llei i el pare sancionat per desobediència a l'autoritat!!!
El pare del noi, no ha dit per ràdio de quina manera van solucionar el marxar de tot aquell kafkià enrenou. Però suposo que a la fi, el pare es deuria doblegar a la insistència del guàrdia que abans de pujar al cotxe primer es deixés fer la prova d'alcoholèmia, i pagar en efectiu i amb el corresponent descompte la sanció imposada al fill.
Val a dir, en favor del pare del noi, que escoltant-lo per la ràdio, donava la impressió de ser un senyor molt culte, amb molta serenor, molt ben educat, amb una veu reposada i gens estrident i amb una gran sensació d'estranyesa i emprenyament contingut per haver viscut el que ha viscut aquesta matinada. Segur que a hores d'ara encara no ho ha paït.

2 comentaris:

josep ha dit...

Vicenç
"Algunes" persones si els dones un uniforme, algun tipus de galó i una arma poden fer meravelles....
A finals dels 60 ho vaig poder verificar amb abundor....i posteriorment en el dia a dia per descomptat....

Salut..!!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Jo he arribat a pensar que qui potser veritablement anava borratxo com un cub era el mateix guàrdia civil que va voler fer la prova de l'alcoholèmia al pare del jove de 21 anys. És que sinó, no s'explica com un suposat defensor de la llei ha actuat de la manera que ha actuat.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.