VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 19 de juny del 2010

AMB LA VENDA LLIURE, S'ACABA LA DE CONTRABAN


Al igual que les drogues, si la venda d'armes de foc fos lliure dintre de tot l'actual estat espanyol, poca feinada tindria la policia a desmantellar tallers clandestins de transformació d'armes de foc de tota mena.
A més prohibicions, més creixen els per a la policia il·legals negocis d'armes de foc. Els rumors, i quan corren rumors d'aquest tipus solen ser més veritat que rumors, diuen que a l'Estat espanyol hi ha més armes de foc il·legals circulant i en mans no necessàriament de delinqüents, que no pas les que es coneixen com a legals, pel sol fet de que hi ha un control estricte per par de la Guàrdia Civil, que és el col·lectiu que es cuida a l'Estat espanyol de la intervenció d'armes.
El quantiós arsenal d'armes de foc de tota mena trobat a Barcelona el dia 19 de juny,(veure foto superior), fa pensar que no només compren aquestes armes els delinqüents. Moltes armes de foc sortides d'aquest taller clandestí i que, òbviament, la policia no ha localitzat, no fóra res d'estrany que hagin estat venudes a particulars, que circulen pel carrer molt més tranquils si es saben portadors d'una arma de foc a la butxaca o sota l'aixella, davant a prevenir un possible assalt per part d'algun dels grups de delinqüents de tota mena que, cada dia més, campen per molts carrers de ciutats i pobles, com si del Chicago dels anys 20 i 30 del segle passat es tractés.
Molta gent té por i vol anar i va armada. I com que l'Estat espanyol té restringida i controlada la venda d'armes, qui vol comprar-se'n una acudeix a qui la hi pot proporcionar, munició inclosa, encara que li surti més cara que les de venda oficial i controlades per l'Estat.
Amb la venda lliure, s'acabaria el negoci del contraban d'armes de foc, al igual que si la droga fos de lliure circulació i adquisició, s'acabaria en un tres i no res el tràfic de drogues.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.