VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 24 de setembre del 2009

SI US PLAU, EN CATALÀ I PROU!!!

Tothom a radicalitzar-se! Tota persona catalana, nascuda a Catalunya o que hi porta un temps que li ha permès d'aprendre correctament el català parlat i escrit, s'hauria de radicalitzar en el sentit de que, a Catalunya, en tot moment s'hauria de parlar en català! I rebutjar tot el que estigui escrit en castellà i no fer cas a ningú que parlés en castellà. Els forasters ja saben, quan venen a Catalunya, que aquí es parla en català, com si van a França saben que s'hi parla el francès. Si a França no canvien d'idioma quan un estranger els hi pregunta quelcom, doncs aquí a Catalunya tampoc. Si no ens autosuggestionem de que estem vivint en una Nació que es diu Catalunya i que la llengua oficial de Catalunya és el català per molt que diguin no sé què del bilingüisme, acabarem parlant com els d'Espanya. Tot i que estic d'acord en que gairebé tots els catalans i totes les catalanes saben, sé, sabem, parlar castellà (a vegades molt més bé que qualsevol espanyol...), a casa nostra no tenim perquè parlar-lo. Els que venen aquí, que es preocupin d'aprendre'l com aprendrien el francès, l'anglès o l'alemany si haguessin d'anar a viure a un d'aquests països, o mal sigui de visita de vacances.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Radicalisme no. CONVICCIÓ i actuació acurda i constant pel que fa a augmentar l'utilització del Català com "la" llengua de comunicació a Catalunya "SI...!!!"

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Anomena-ho com vulguis, però en català si us plau, sempre, i el demés són punyetes!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.