VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 18 d’agost del 2009

DE QUÈ VA LA CONSELLERIA D'INTERIOR?

Tenen ganes de que hi hagi enfrontaments i aldarulls? Doncs van pel camí d'aconseguir-ho! Es comprèn perfectament el per què Interior ha autoritzat i donat permís a Falange: el Govern de la Generalitat no veu amb bons ulls que es faci la votació a Arenys de Munt pel dret a l'autodeterminació. Ni a Arenys de Munt ni enlloc. I han pensat, mal pensat en aquest cas, que l'única manera de que la gent agafi por i no vagi a votar, és precisament autoritzant a manifestar-se els de la Falange. Que malgrat que l'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aconseguit que es manifestin en un altre indret de la Vila, totes i tots sabem com les gasten els de la Falange o qualsevol grup ultradretà que no hi estigui d'acord amb les seves idees i el seu programa del tot feixista. Tampoc és tan gran el municipi d'Arenys de Munt com perquè en un tres i no res es plantin els falangistes davant de l'Ajuntament amb ganes de rebentar-ho tot i repartint llenya a tort i a dret.

I què ha de fer el poble, tornar-s'hi? Si la pacífica gent que vagi a votar, junt amb els que hi hauran anat per veure l'ambient festiu que s'hi hauria de respirar i per prendre part a la gran arrossada que al migdia es farà es revolta, en defensa pròpia contra els falangistes, a més de posar-se a l'altura d'ells, cosa que s'hauria d'evitar, hi pot haver-hi un sarau de cal ample! I no és d'estranyar, que els falangistes provoquin i busquin l'enfrontament: és el que millor els hi quadra: no saben dialogar, només coneixen la força bruta i prou i fent les coses per collons. I sortosament, en el nostre país i en el del costat més enllà de l'Ebre, això de fer les coses per collons cada dia es va perden més. Però si el poble és agredit i no s'hi torna, què? Ja en té prou de màrtirs Catalunya. No en manquen més.

El Govern de la Generalitat no vol ni sentir-ne parlar de l'autodeterminació i independència de Catalunya. No en fan cap esment enlloc. No volen que se'n parli. Algú ha escoltat per les emissores de ràdio de la Generalitat i per TV3 algun mot referent i favorable a l'autodeterminació i independència de Catalunya? No! No s'ha escoltat mai res, perquè tan les emissores de ràdio com la TV3 deuen tenir ordres molt estrictes en quant que no es parli d'aquests dos temes. Per al Govern de la Generalitat, això és un tema tabú. Quina manera més estranya de defensar la Nació Catalana que té el Govern de la Generalitat! Més aviat sembla que tingui pressa per lliurar el poble català altra volta a les mans del botxí espanyolista!

A Euskal Heria estan fent mans i mànegues perquè els abertzals d'Herri Batasuna no tinguin ni veu ni vot enlloc i emprenyin el menys possible, i en canvi a Catalunya, la Conselleria d'Interior dóna permís a Falange perquè es manifesti en contra de l'autodeterminació i independència de Catalunya! No s'entén! Ja són ganes de tocar els benzols, ja!

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç
Ja ho veus ... no anem be gens be.
No et sorprenguis per el que passa. D'uns politics con els que tenin en el poder, que en pots esperar de bo per Catalunya..... RES.....!!!
Mentres Espanya no estigui disposada a revisar la "Constitució Espanyola", per la via politica no tenim cap possibilitat.
Els "pares de la constitució", crec que son uns pares "cornuts" ja que varen fer una "MERDA" de Constitució, que permet mediatitzar la práctica de la democracia amb criteris NO precisaament democratics....

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

El Montilla dels collons i tot el seu equip d'ineptes no es posaran, com sempre, al costat de la voluntat del poble de Catalunya i per tant no aniran a la manifestació en contra de la sentència del TC si aquesta surt desfavorable per a Catalunya com tothom es tem.
Jo sempre he mantingut que al PSC no se li pot dir Partit Socialista de Catalunya sinó: Partit Socialista a Catalunya! Perquè no és res més que un allargament del braç socialista del PSOE central i centralista.
Per altra banda, em pregunto; per què el TC triga tant a fer pública la sentència que es suposa que ja fa molts dies que la tenen definida?
Quins inexplicables, i potser obscurs interessos mouen al TC a no fer encara pública la sentència? A què esperen? Que potser s’acosta algun esdeveniment important i volen que coincideixi amb aquest? O és que potser tenen ganes de crear mal ambient i que el poble català es posi nerviós i faci una ximpleria, donant així motiu a una intervenció armada per part de l’exèrcit?

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.