VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 23 de juny del 2009

QUANT MÉS SE’LS NECESSITA… SE’N VAN DE VACANCES!!!

Tothom qui treballa té dret a unes merescudes vacances. També a l’estiu.

Les persones que treballen en un col·lectiu com per exemple la Guàrdia Urbana de Barcelona, també té dret a fer vacances.

Però la noticia que vaig llegir el dia 19 de juny en un d’aquests diaris gratuïts que cada dia ens trobem a la boca del metro, em va deixar bastant perplex.

Resulta que la noticia deia, datada el dia 18 de juny, que la Comissió de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona anunciava i donava per fet, que durant els mesos de juliol i agost d’enguany, la plantilla de la Guàrdia Urbana es reduirà fins a un 40% en els seus efectius.

El mateix Ajuntament afirma que, per conveni, els membres de la Guàrdia Urbana poden fer vacances del 15 de juny al 15 de setembre i que els mateixos agents pensen complir-ho al peu de la lletra.

Tot això em sembla molt bé, pel què he dit en les dues o tres primeres línies d’aquest article. Però els responsables de la seguretat ciutadana barcelonina crec que van errats d’un bon tros i el fanal ben apagat.

Sí, perquè es dona la casualitat, per si de cas la Comissió de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona no se n’han adonat, que a part de que la gran ciutat és visitada durant tot l’any per una respectable quantitat de turistes, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, és quant més afluència de forasters hi sol haver. I és el temps, també, de que tota la patuleia de delinqüents de diferent pelatge i condició i «modus operandi», pul·lulin pels llocs on més turistes hi sol haver per tal «d’alleugerar-los» de les seves pertinences.

Tothom que treballa ha de fer vacances i si vol, fer-les a l’estiu. Però els responsables del Departament de Seguretat Ciutadana, crec que haurien de cercar la manera de no deixar la ciutat amb tant pocs efectius de la Guàrdia Urbana, donat que d’aquesta manera no es pot fer front a l’increment de la delinqüència en aquests mesos mencionats.

Si no hi troben una solució per substituir als agents en vacances, Barcelona pot esdevenir un caos i un camp obert a la delinqüència de tota mena, de tristes conseqüències per a molts dels turistes que visiten la Ciutat Comtal.

Si es vol donar una bona imatge d’una Barcelona segura (a part de neta, però això mereix un altre article més extens...), fóra bo que el Departament de Seguretat Ciutadana fes contracte temporal a les persones que siguin necessàries, per poder suplir als agents de la Guàrdia Urbana que volen i poden fer vacances aquest estiu. Si hi ha diners per omplir la ciutat de «primeres pedres» i endegar un munt d’obres que ja es veurà com es pagaran, també hi hauria d’haver diners perquè unes persones puguin suplir a unes altres a fi i efecte de que la ciutat no es quedi parcialment desprotegida.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Reduir fins al 40% els efectius es una gran animalada.

No crec que el període que va del 15/6 al 15/9 quedi demostrat que hi ha un 40 % menys de treball per aquests xicots.

Signar per conveni aquest dret es una rucada i un malbaratament de diners publics si es fan les cobertures com cal.

Ull.... crec que les substitucions no es poden fer amb personal d'una ETT.

Això vol dir que o no fan substitucions.... o han de tenir la plantilla sobredimensionada per poder atendre la concentració d'absencies.... amb el cost que comporta......

Dit aixó... SALUT...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Josep! Les dades les he copiat literalment del diari on ho vaig llegir, que era el diari gratuït ¡QUE! del dia 19 de juny, o sigui de divendres passat.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.