VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 11 de juny del 2009

LA NOVA T-1 DE L'AEROPORT DE EL PRAT DE LLOBREGAT

«El Sonrisitas» o «El Pinotxo», àlies José Luis Rodríguez Zapatero tindrà la desvergonyaria el dimecres de la setmana que ve, de treure el llarg nas de mentider per terres catalanes, en concret a les de El Prat de Llobregat, per inaugurar la ja tan famosa abans d’inaugurar-se, T-1.

En cap cap, cap, que una persona tan mentidera com ha demostrat ser fins a la data el President del Govern Central, pugui anar dimecres que ve a inaugurar una terminal d’aviació que està portant tanta polèmica, havent promès fa temps que l’aeroport de El Prat podria disposar plenament de vols arreu del món, o sigui intercontinentals, i ara resulti que tot és una gran mentida perquè AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea), es nega en rodó a concedir a l’aeroport de El Prat, la condició d’intercontinental que es mereix.

Com es pot ser tan cínic i tan pocavergonya? Per què aquest «Pinotxo» empedreït fa promeses que després no pot complir? O més ben dit: per què aquest «Pinotxo» fa promeses que després algú amb més poder que ell no li deixarà complir?

De tota manera; podia «El Sonrisitas» fer afirmacions sobre l’ús intercontinental o no de la futura T-1 sense consultar-ho amb AENA? Qui és o qui són la mà o les mans negres que estan impedint a marxes forçades que Catalunya no sobresurti econòmicament? Per què ha de seguir sent l’aeroport de Madrid-Barajas l’únic de l’estat espanyol que pot gaudir de vols intercontinentals? La resposta, per als titulars d’AENA i del Govern central és terrorífica; els esgarrifa; els aclapara: perquè si concedeixen vols intercontinentals a l’aeroport de El Prat, la quota d’enlairaments i aterratges a l’aeroport de Madrid-Barajas baixaria gairebé un 70 o un 80 %! Un percentatge molt elevat de passatgers de vols intercontinentals que s’enlairen o aterren a Madrid-Barajas, ho fan per obligació. Encara que no vingui massa al cas i potser perquè el tema és diferent perquè també passa a El Prat, ja es troben a Madrid-Barajas que els hi ha baixat la quota d’enlairaments i aterratges en el Pont Aeri amb pèrdua de passatge, donat que, aquest, està preferint fer el viatge entre Madrid i Barcelona amb el TGV. Molts d’aquests passatgers anirien directament a aterrar o a enlairar-se a l’aeroport de El Prat, perquè els seus negocis els han de ventilar amb firmes ubicades a Barcelona i a altres llocs de Catalunya; no a Madrid.

Serà del tot un escarni més a l’aeroport i ciutat de El Prat de Llobregat, i un altre befa i mofa a la ciutat de Barcelona i a tot Catalunya aquesta inauguració de dimecres que ve. M’imagino que deuran fer una gran festassa, amb convidats de les altes esferes espanyoles i catalanes i de tots els poders fàctics tant catalans com espanyols que, per sota del bigoti i del llavi, es mofaran de l’aeroport de El Prat, de Barcelona, de Catalunya i de totes les catalanes i de tots els catalans.

Què se n’ha de fer d’una terminal aèria d’última generació com aquesta llampant T-1, que ha costat tants diners i tant temps, si no se li pot donar l’ús (de moment) per la qual ha estat construïda? Quan temps ha de passar i què ha de passar perquè l’aeroport de El Prat sigui de debò un aeroport de màxima categoria? S’ha d’esperar que es morin tots els que ara ho impedeixen? O hem de sortir al carrer totes les catalanes i tots els catalans a exigir-ho? Jo estic disposat a fer-ho quan calgui i això que no m’agrada volar. Però per Catalunya, fins i tot la vida donaria i crec que més d’una catalana i català farien exactament el mateix. La nostra Nació s’ho val, encara que estigui ple d’incrèdules i d’incrèduls que, bo i seguin parlant en català, res hi volen saber amb Catalunya.

3 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Amb els "polítics que tenim on vols anar....

Valora solament com tenim el finançament i l'estatut....

No es bo anar amb una mal company de viatge... millor anar sol.

Salut...!!!

Anònim ha dit...

Cuando pongas un comentario para que la gente te visite la pagina, aunque sea para despedirnos de un ser querido, intenta poner bien el enlace. Se te escapo una t...

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Doncs sí Sr. Anònim, té tota la raó. Me n'he adonat quan he vist la nota escrita a la pàgina de la cadena SER. Ho sento moltíssim i li demano a vostè i a totes i tots els que visitin la pàgina de la cadena SER, mil disculpes. Això passa a vegades per voler fer les coses de pressa quan resulta que jo de pressa no en tinc gens... Què hi farem! En successius escrits i insercions de l'adreça del blog miraré de fer-ho sense errades.
Moltes mercès per fer-me'n adonar i salutacions cordials.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.