VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 13 de juny del 2009

SAUNA FARANDULERA

En qüestió de pocs dies, em sembla que dintre el mateix mes de juny i sent el dia 12 el segon dia, he assistit a dos espectacles al Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell.

Al comprar les entrades per ambdós espectacles, no hagués estat gens malament que m’haguessin lliurat un vano o un ventilador portàtil a bateries.

No sé quants anys fa, pocs, el Teatre La Faràndula va ser receptor d’una gran reforma que ara no és el moment de detallar aquí. Però és sabut que se n’hi van fer moltes de reformes i fet i fotut va quedar un teatre molt ben arregladet.

Però tot i els molts diners, els nostres, que l’Ajuntament s’hi va gastar posant moltes coses al dia en el teatre, no hi va haver manera de que es col·loquessin ascensors per pujar al primer i segon pis. Mal comptats em sembla que hi ha setanta i escaig de graons, que ja són graons per anar a veure un espectacle! Quan s’arriba a dalt, la funció ja va pel segon acte i no queden forces ni ganes per aplaudir!

Una altre de les coses que es van descuidar de posar, va ser l’aire condicionat. A l’hivern, a La Faràndula, per anar a veure Els Pastorets i les antològiques sessions d’òpera s’hi està com un torronet de calent. I ara, en aquest mes de maig que ens depara unes temperatures estiuenques, també, ja que la calor que hi fa dins el teatre és insuportable.

La calor és insuportable, però l’Ajuntament el lloga igual, a qui ho demana. I les confiades espectadores i els confiats espectadors, pensant que s’hi està fresc, ens em de ventar amb el programa de mà que hem recollit a l’entrada al teatre. I en el entreacte, tot bitxo vivent cercant el carrer per entomar un xic d’aire fresc!

Com es pot programar un espectacle (dos com és el meu cas), en un local que no hi ha aire condicionat fresc, amb aquestes temperatures que més aviat pertanyen a l’estiu que no pas a la primavera?

Ara, si el que l’Ajuntament pretén és que les sabadellenques i els sabadellencs «conservem la línia», la «sauna» de La Faràndula és el millor remei.


Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.