VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 14 d’agost del 2008

QUAN HAUREM DE DIR: PROU!!!

Vaja un embolic amb això de les balances fiscals; la solidaritat dels catalans; el finançament; el dèficit fiscal; l’aprovació o no per part de Catalunya dels nous pressupostos de l’Estat espanyol...! l’acatament de l’Estatut de Catalunya per part del Govern Central...!
Com que no sé per on començar, tiro pel dret i que surti el sol per allà on vulgui!
Catalunya, per defecte, sempre ha estat solidària amb qui ho ha hagut de menester. I sempre ha estat la primera en demostrar-ho. Si no recordo malament, l'any 1900 va ésser un any trist per a un poble de la aleshores «Castilla la Vieja» nomenat Ataquines.En aquest poble s'hi va calar foc en un barri i pràcticament va quedar del tot destruït. Aquest poble està aproximadament a 750 o 800 quilòmetres de distància de Catalunya. Però quina va ésser la província que primer va reaccionar i ajudar als damnificats d'Ataquines enviant-los-hi tot el que els hi mancava? Doncs la província de Barcelona i al darrere Catalunya en pes!http://www.drac.com/cac/200012/20001206.htmlQuan les altres províncies espanyoles van reaccionar, inclosa la capital de «Castilla la Vieja», la tasca ja estava feta, i ben feta!Catalunya crec que vol seguir sent solidària, però no que la obliguin a ser-ho.Catalunya vol contribuir amb el que calgui, i a qui calgui que veritablement o necessiti, però sense que la obliguin a fer-ho. I primer de tot, s'hauria d'eixugar el dèficit que Catalunya arrossega des de fa una colla d'anys, pels anys que fa que l’estant espoliant, robant i sometent als designis més perversos dels qui manen a Madrid. Ja siguin els del PP o els del PSOE!Quan Catalunya aconsegueixi eixugar el dèficit fiscal que pateix i pugui exhibir un reconfortant superàvit com està fent i passant-nos-el per la cara la malèvola Extremadura amb el seu «etern» president Juan José Ibarra, que és on és mercès als nostres diners, després Catalunya seguirà sent tan solidària com calgui. Primer nosaltres. I si ens sobre alguna cosa, ja la repartirem bonament com sempre hem fet.Solidaritat voluntària, sempre! Solidaritat obligada, MAI!
Catalunya es... ha estat... i serà solidaria, però el que "NO" vol, és que la seva contribució a la solidaritat la facin mes pobre en la "renda per càpita" que les comunitats que ella ajuda....

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.