VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dilluns, 5 de maig del 2008

ESCRIT DIRIGIT ALS DIRECTIUS DELS FGC

Benvolguts:

Potser no és a vostès en concret a qui m'haig de dirigir, però sí que crec que amb la seva intercessió i influència, vostès podrien fer per manera que es trobés solució a un mal endèmic que s’arrossega des del dia en que varem inaugurar de nou el Cremallera de Montserrat.

Dic «varem», perquè, com a soci de l’Associació d’Amics del Cremallera de Montserrat, em considero un dels membres que érem allà el dia de la inauguració.

Aquell gloriós dia en que varem poder tornar a gaudir de l’entranyable «tren petit a Montserrat», encara que aquesta vegada del tot electrificat, més gros i modernitzat, es van fer uns discursos, tant per part del aleshores President Jordi Pujol com per part del també aleshores i actual Abat de Montserrat, en Josep Maria Solé, en el sentit de que, una de les raons per les quals s’havia tornat a fer circular un tren cremallera entre Monistrol i l’Abadia Montserratina, era perquè es pogués preservar el parc natural montserratí de la pol·lució automobilística.

Si no recordo malament es va incidir, en els discursos, que s’intentaria per tots els mitjans que a Montserrat no hi pugés cap vehicle motoritzat. D’aquí ve que a l’estació de Monistrol-Vila hi hagi dos preciosos i gratuïts aparcaments: un de mil places per a cotxes i motos, i cent per a autocars. Ni cas! Ja hi ha gent que puja a Montserrat amb el cremallera, ja. Però no n’hi ha prou! No ho entenc! Hi ha places d’aparcament gratuïtes; el preu del cremallera de pujar i baixar costa 6,50€ o 7,30€ depenent de la temporada, i un cop s’és a Montserrat es troba gairebé tot ple de cotxes i autocars!

El bitllet de pujar i baixar del cremallera de Núria costa 19,50! No hi ha carretera a partir de Queralbs i tothom només té tres maneres de pujar-hi: o amb helicòpter, o a peu, o amb el cremallera. Essent aquesta última opció la més utilitzada, a pesar del preu, que gairebé és tres vegades més car que el de Montserrat. Però no hi ha cap altre remei! I els cremalleres de Núria sempre van plens! Així dóna goig! El cremallera de Montserrat, tot i essent molt més barat, hi ha moments determinats que hi puja molt poca gent. I això va en detriment dels FGC, que els hi costarà molt de recuperar els diners invertits en aquesta fabulosa obra de recuperació del cremallera.

Vostès no poden fer pressió a qui calgui perquè es talli definitivament l’accés a Montserrat amb vehicles a motor?

No hi hauria una manera d’obligar a tothom que vulgui pujar a Montserrat, que ho faci amb el cremallera?

Vostès podrien presentar una petició en aquest sentit, al Parlament de Catalunya, per tal de que els Consellers aprovessin una llei la qual prohibís rotundament l’accés al Monestir de Montserrat amb vehicles a motor?

Qualsevol cosa que s’hi volgués fer a Montserrat; casaments, trobades, recessos, exercicis espirituals, excursions, estades o visites d’hores o d’un dia o dies, tothom s’hauria de veure obligat a pujar-hi amb el cremallera o a peu. Sense dilacions ni prebendes!

El dia 1 de maig vaig estar a Núria. Hi havia una trobada de seminaristes de tota Catalunya. Van fer una missa especial. Saben vostès qui va presidir la missa? Doncs el Bisbe de La Seu d’Urgell! Com va pujar a Núria? Doncs amb el cremallera! Tot un bisbe! Doncs a Montserrat hauria d’ésser igual! Potser d’aquesta manera, l’entorn de la Santa Muntanya no es malmetria, i els FGC recuperarien més aviat els diners invertits.

Rebin una cordial i afectuosa salutació.

Atentament:

Vicenç Marquès i Sanmiquel

Sabadell, a 5 de maig del 2008

6 comentaris:

Josep ha dit...

Gustau

Te sentit el que proposes, però avui manquen moltes infraestructures a Montserrat per tal de que sia viable.
La regió d'agulles i el refugi V. Barber quedarien desatesos....

Salut...!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

La regió d'agulles i el refugi V. Barber quedarien desatesos....

Què vol dir això Josep? De quines agulles parles i de quin refugi?

Josep ha dit...

Gustau
Montserrat no es solament l'església i rodalies.... es molt mes que això, si et mires un mapa ho veuràs.

Salut...!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Josep!

Ja m'he mirat un mapa i tota la muntanya de Montserrat! I segueixo sense entendre't!
Què hi haig de veure en el mapa?

Salut!

Josep ha dit...

Gustau

Insisteixo que el que tens de veure en un mapa es que Montserrat NO es únicament el Monestir i rodalies....
ES MOLT MES i no tots el que hi van es per anar a veure el Monestir i la Moreneta.

Salut...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Ara queda entès noi!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.