VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

divendres, 28 de març del 2008

EL PREU DEL BITLLET D'AUTOBÚS A SEGÒVIA I VALLADOLID

Seguint amb l'últim tema escrit, adjuntar que l'import del bitllet en els autobusos urbans de Segòvia, inclòs un autobús de la línia 11 que fa un recorregut de 5 quilòmetres fora ciutat des de l'Aqüeducte fins a l'estació del TGV Madrid-Segòvia-Valladolid,costa 0,82 €!
El servei, tret dels autobusos que van a l'estació del TGV que estan un xic atrotinats, es fa amb uns autobusos d'última generació.
I a Valladolid, ciutat capital de la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó amb prop de 350.000 habitants, l'import del bitllet de l'autobús és d'1 €! Servei efectuat també amb autobusos d'última generació amb tots els medis de informació interna i alguns autobusos articulats. A Sabadell (205.000 habitants) el bitllet d'autobús costa 1,20 €, i a Barcelona amb a prop de 2.500.000 habitants, costa 1,25 €, igual que el Metro!
Què passa aquí? Que potser és més barat el gas-oil a Castella i Lleó que a casa nostra? O és que allà hi ha moltes més subvencions per part del Govern autonòmic i Central i aquí no?
Els sous no ens arriben. Però si amb el que guanyem aquí poguéssim anar a viure a un lloc semblant al de Castella i Lleó, podríem fer miracles i algun que altre estalvi! I que consti que m'estimo Sabadell i Catalunya com l'aire que respiro, però... La pela és la pela! Encara que ara per desgràcia paguem amb euros que encara és pitjor!

1 comentari:

Josep ha dit...

Gustau
Si podéssim comparar l'escandall dels costos dels dos organismes que regulen el transport als dos llocs als que tu fas referència... a lo millor veuríem alguna cosa.... a lo millor sorprenent....

Salut...!!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.