VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 6 de febrer del 2008

MANCA DE VOCACIONS ALS SEMINARIS CATÒLICS

Si no vaig errat, els seminaris en els quals hi estudien els qui volen ésser Pastors Evangèlics no estan plens, però tampoc estan tan buits com els seminaris on hi estudien els qui volen ésser Capellans Catòlics.
Un dels motius d'aquesta diferència, podem trobar-lo en el fet que els Pastors Evangèlics (coneguts popularment com Protestants),poden casar-se i formar una família, i dedicar-se a altres afers que no tenen res a veure amb la seva tasca evangelitzadora. Treballen a la vida «civil» i cobren un sou, que és el que els permet viure. Perquè encara que els membres d'una Església Evangèlica li paguen un sou perquè faci de Pastor, és ben bé un diner simbòlic.
Normalment, -i repeteixo, si no vaig errat,- els Pastors Evangèlics presideixen dos cultes a la setmana: dijous i diumenge i, esporàdicament, algun dissabte. El Capellà Catòlic ha d'estar al peu del canó cada dia, i a vegades en un dia es veu obligat a celebrar més d'una Missa.
Aquest és un dels motius pels quals no hi ha vocacions a Capellà Catòlic: treballar molt i cobrar poc, i sense «esbarjo» sexual legal. Del il·legal no en vull parlar que potser fóra entrar en un terreny relliscós, tot i que en podria escriure força pàgines.
Si el Vaticà no vol canviar les lleis que regulen el celibat dels Capellans Catòlics, cada vegada serà més difícil trobar-ne un, mal sigui per a una bona mort!

1 comentari:

Josep ha dit...

Gustau

Fins que les dones no facin aquesta funció, el clero tindrá problemes, i cada dia que passa mes.

Salut...!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.