VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 16 de febrer del 2008

EN PRENDRÀ BONA NOTA EL GOVERN CENTRAL?

Ja és un fet que demà Kosovo serà una Nació amb Estat, i independent.

A partir de demà, hi haurà una sèrie de Governs de tot el Món, que reconeixeran aquest nou país. Altres països no ho voldran reconèixer. Serà el Govern d’Espanya d’aquests últims?

Caldrà veure quina postura adopta el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Si de bones a primeres, o encara que trigui uns dies jugant al gat i la rata, el President del Govern Central espanyol, junt amb el recolzament de tot el seu equip de govern, acaba per reconèixer Kosovo com a una nova Nació independent, haurà de començar a fer-se la idea de que d’aquí a quatre dies, el que passarà demà a Kosovo pot passar a Catalunya i a Euskal Herria a no trigar. En prendrà bona nota el Govern Central espanyol?

Si el senyor Rodríguez Zapatero no es pronuncia a favor de la independència de Kosovo, i no dona recolzament a la nova Nació, quedarà molt malament davant els Governs de la Unió Europea i de la resta del Món que sí que hi estan d’acord.

Però pot passar, que si reconeix Kosovo com a nou Estat, l’Oposició espanyola se li pot tirar al damunt. Perquè de ben segur, que l’Oposició no hi estarà d’acord amb la independència d’aquell territori. Com tampoc hi està d’acord, al igual que el Govern Central, a que Catalunya i Euskal Herria esdevinguin independents, i es consolidin a ple dret com a Nacions amb Estat.

Difícil papereta la que se li presenta al senyor Rodríguez Zapatero.

Difícils temps es poden presentar, tant per a Catalunya com per a Euskal Herria.

Sembla que ha començat una nova era, època o etapa per a les nacions sense estat, que no té aturador. Si més no, volent aturar-ho amb bones paraules. Si parlem de violència ja és una altra cosa, però no crec que convingui a ningú. Almenys els catalans no hi volem saber res amb la violència. S’hauria de resoldre el tema de la independència amb una bona entesa per ambdues parts: el Govern Central i el Govern de la Generalitat de Catalunya. Com diu el jovent d’avui en dia: «de bon rotllo»! Hi estigui d’acord o no l’Oposició.

1 comentari:

Josep ha dit...

Gustau
La teva amiga la Vice... la Fernandez de la Vega (la Valenciana)ja ha dit que no hi estan d'acord.
El que caldrá veure es a que i com els obliga al estar a la Comunitat Economica Europea C.E.E. malgrat diguin que no...
Espanya está en un sistema democratic europeu C.E.E.i en democracia tindran d'acceptar el posicinonament de la dita C.E.E. els agradi o no.
Som democrates o no....??
Salut...!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.