VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 8 de desembre del 2007

ALS DE LA MALLA DIUEN QUE CADA CATALÀ ES GASTARÀ 768 € PER NADAL

No generalitzeu amigues i amics de La Malla.net, perquè jo no penso pas gastar-me aquesta desorbitada quantitat. Amb un litre de brou envasat, de les moltes marques que hi ha als súpers i quatre galets, em faré una escudella que hi cantaran els àngels. I una cuixeta i un pit de pollastre a l'ast com a segon plat, regat tot amb aigua de La Font de....tal, serà el meu bon dinar de Nadal. Torrons? Per què? Neules? Per què? Cava o xampany? Per què? Regals a aquell i aquella, a aquest i aquesta i el de més enllà? Per què? Sopes, mariscades i sarsueles de peix la nit de Cap d'Any? Per què? Pa amb tomàquet i una truiteta, i d'horeta a fer non-non! Regals de Reis que costen un colló i part de l'altre i que no t'ho agreixin? Per què? Potser si molts no gastessin tant per aquestes dates, després no s'haurien de lamentar a l'hora de remuntar la feixuga costa del mes de gener, el curt febrer, i potser una bona part del març. És que potser no és Nadal si no es gasta força? I els que per a ells també és Nadal i no saben aquell dia què menjaran si és que poden menjar alguna cosa? El que passa és que només es pensa en el consum, consum i consum... I els deutes després qui els pagarà?

1 comentari:

Josep ha dit...

Gustau

Comparteixo el fons del que dius,
hem convertit una festa "Cristiana"
en un festival on el que pesa mes es el "papanatisme" i la manipulació interessada.

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.