VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

diumenge, 2 de gener del 2011

PRIVILEGIS AL TEATRE “LA FARÀNDULA” DE SABADELL

El proppassat dissabte dia 1 de gener, vaig tenir la joia de poder tornar a gaudir d'una de les obres teatrals tradicionals a Catalunya que es sol representar en aquestes dates nadalenques, com són “Els Pastorets” O “l’Adveniment de l’Infant Jesús”, d'en Josep Maria Folch i Torres. Fins aquí, res anormal.
Però sí que hi havia quelcom anormal. Quan vaig demanar pel servei de guarda-roba, del qual disposa el teatre en el seu vestíbul principal, una molt amable empleada em va fer saber que el guarda-roba, en representacions de teatre per a canalla, només es fa servir per a guardar-hi cotxets de nenes i nens petits i que el servei de guarda-roba sí que es feia servir per quan hi havien representacions d'òpera, perquè el públic assistent a una òpera no hi sol anar amb canalla que es desplaci amb cotxet. L'amable empleada em va dir que si s'hi havien de guardar els cotxets en el guarda-roba, la roba en sí no hi cabia. Llamps i trons, quines coses més estranyes!
És el públic assistent a una òpera més privilegiat (el preu de les localitats, evidentment, solen ser més cares per assistir a una òpera que per anar a veure uns “Pastorets”, tot i que tan digne és una representació com l’altra) que el públic que va a veure “Els Pastorets”, quan el fred és viu i gela per a tothom igual? O és que la roba d’abric que usen els espectadors de l’òpera ha de tenir un tractament diferent en consonància amb el preu de l’entrada? Algú a provat d'aguantar-se qualsevol peça d'abric a la falda durant la representació i amb la calefacció que fa suar tinta? Els hi garanteixo que és pitjor que un martiri tàntal!
Per què s'ha de fer servir un guarda-roba per “aparcar-hi” cotxets de canalla? No es pot habilitar una altra zona del teatre per guardar-hi els cotxets i fer servir el guarda-roba pel qual va ser creat, o sigui per guardar-hi la roba d'abric del públic assistent a qualsevol espectacle?
Però encara hi ha un cas més greu i denunciable, que em va fer saber un antic membre del Grup de Teatre “La Joventut de La Faràndula”, quan li vaig comentar el tema del guarda-roba, fent-me saber al mateix temps, que “La Joventut de la Faràndula” o sigui el grup de teatre que estaven representant “Els Pastorets”, no hi podia fer res, car era assumpte de l’Ajuntament de Sabadell, titular del teatre “La Faràndula”: el guarda-roba només s'obre en les representacions d'òpera! Així, tal com sona. En cap representació teatral que hi faci el grup de teatre “La Joventut de la Faràndula” en aquest teatre, o qualsevol altre grup de teatre local o forà, per molta fama que arrossegui, el guarda roba no s’obre per a res!
Podrà el públic no operístic gaudir algun dia de qualsevol espectacle teatral deixant, abans d'entrar a la sala, les peces d'abric al guarda-roba? Seria molt d'agrair que així fos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vicenç
Recorda que l'Ajuntament de Sabadell el "porta" en Bustos... que en vols esperar d'una persona que el seu nivell d'incompetència es la de conserge del museu Crusafont....
Valora be que tens de fer a les properes municipals....

Salut..!!!!
Josep

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.