VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

diumenge, 27 de desembre del 2009

TARGETES FERROVIÀRIES PER A PENSIONISTES

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que com el seu nom indica estan gestionats totalment pel Govern català, tinc entès si no vaig errat, que disposen de dos tipus de targetes de transport per a pensionistes amb dues categories: la A i la B. Una categoria de targeta és per adjudicar-la als pensionistes la pensió dels quals és fins a cert topall d'ingressos no massa elevat. L'altra categoria de targeta és per als pensionistes que gaudeixen d'una pensió molt elevada. Què vol dir això? Doncs que tota pensionista catalana o tot pensionista català o no catalana i català residents a Catalunya que vulguin gaudir d'una de les dues targetes per obtenir descomptes en els trens gestionats per la Generalitat, prèviament han de fer constar l'import de la seva pensió i, en conseqüència, els FGC n'adjudiquen una o l'altre i sempre a partir dels 65 anys.
Les catalanes i els catalans i gent nouvinguda que han complert els 60 anys i han de moure's per Catalunya o per l'Estat espanyol amb trens de RENFE, poden sol·licitar d'aquesta Companyia Ferroviària la tan coneguda “Targeta Daurada”. Aquesta targeta, en el moment de sol·licitar-la, les dues úniques coses que s'han de presentar per aconseguir-la i poder-ne gaudir, és el carnet d'identitat per justificar que es tenen seixanta o més anys i l'import corresponent per la confecció de la targeta que crec que ara està pels voltants dels 3€ o 3'50€. La targeta daurada de RENFE té validesa per a un any i serveix per a tots els trens d'aquesta Companyia Ferroviària: ja siguin de Rodalia, Regionals o de Mitja i Llarga Distància. Els tipus de descomptes són els següents: de dilluns a dijous; 40% de descompte: de divendres a diumenge; 25% de descompte i en totes les seves línies i tipus de trens, TGV inclòs.
Al no estar-ne segur no ho puc afirmar, però algú m'ha comentat que els descomptes que es fan en cadascuna de les dues categories de targetes dels FGC, no tenen res a veure amb els descomptes que es fan amb la targeta daurada de RENFE, en el sentit de ser, diuen, de molt menys import.
La pregunta del milió és aquesta: Si arriba el moment en que la Generalitat de Catalunya assumeix la gestió dels trens de RENFE que circulen pel territori català, permetrà que les targetes daurades de RENFE segueixin en mans dels seus titulars, o les abolirà i n'expedirà unes de noves amb les mateixes condicions que les del FGC? Si així ho ha de fer, moltes catalanes i molts catalans no hi estarem d'acord. No estem per perdre unes condicions que ens són del tot favorables i que ara com ara podem gaudir amb la targeta daurada de RENFE. Si això ho ha de fer d'aquesta manera, moltes catalanes i molts catalans ens posarem en contra dels traspassos de Rodalia i Regionals de RENFE a la Generalitat de Catalunya: les manifestacions de rebuig podran ser antològiques.
NO ALS TRASPASSOS DE RODALIA I REGIONALS, SI NO HI HA IGUALTAT DE CONDICIONS AMB LES TARGETES DELS PENSIONISTES!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.