VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 1 de setembre del 2009

FUSIONS I TANCAMENT D’OFICINES DE CAIXES D’ESTALVI I BANCS

Si es tanquen 150 o més oficines d'aquestes tres caixes anunciades, –Sabadell, Terrassa i Manlleu–, o d'altres caixes pel motiu que sigui, voldrà dir que 150 o més senyores de la neteja també es quedaran sense feina. Perquè aquestes senyores que es cuiden de netejar les oficines de caixes i bancs, van cada dia a treballar gairebé com si fossin unes empleades més de les dites caixes o bancs. I no van a netejar perquè sí: i van perquè veritablement necessiten els pocs diners en que són pagades, doncs ja sabem que aquestes senyores no estan gens ben pagades per la feina que fan. A ningú li agrada treure la merda dels demés, però tampoc ens agrada pagar massa perquè ens la treguin del davant. Tancar 150 o més oficines de caixes o bancs, també repercutirà en tots els sectors comercials que hi ha instal·lats al voltant d'aquestes oficines de crèdit. Els clients i clientes d'aquestes caixes, quan van a fer-hi les gestions escaients a aquest tipus de negoci, aprofiten per anar a fer gestions en altres comerços que estan emplaçats prop de l'oficina de la caixa a la qual es dirigeixen. Entre els establiments més visitats, inclús pels empleats i empleades de les caixes, tenim els típics bars de barriada que per quatre quartos despatxen uns esmorzars que n'hi ha per a llepar-se els dits! Bars i altres comerços que, si tanquen les oficines de les caixes, i més endavant algunes que en tancaran d'algun banc, es veuran abocats a baixar definitivament la persiana perquè no hi anirà ningú. Els benpensants o malpensants que decideixen el tancament d'oficines d'estalvi o bancs, això no ho tenen en compte. I la gent que no forma part del món bancari o de les caixes d'estalvi, si s'han de quedar amb el cul a l'aire, per a ells que s'hi quedin. No anem bé. Gens bé.

3 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Val mes uns "pocs" que tots.... al carrer.

No ho fan per gust.... es pura necessitat per subsistir a un nivell, que els permeti continuar podent actuar d'acord amb la seva raó de ser.

Salut...!!!!

Josep ha dit...

Vicenç

Val mes uns "pocs" que tots.... al carrer.

No ho fan per gust.... es pura necessitat per subsistir a un nivell, que els permeti continuar podent actuar d'acord amb la seva raó de ser.

Salut...!!!!

Jaume C. i B. ha dit...

Un bon punt de vista a un tema que ara està de moda. Amb les fusions de caixes hi haurà moltes oficines que hauran de tancar per evitar duplicar el nombre d'oficines en un mateix carrer. El tancament d'aquestes oficines suposa l'acomiadament de part del personal. Sempre pensem en el personal que veiem quan anem a la nostra caixa o banc però no pensem en aquest personal que és el que manté les oficines netes format majoritàriament per dones a les que paguen quatre duros i que la pèrdua d'una oficina significa la pèrdua d'uns ingressos que potser per a l'entitat no és gran cosa però si que ho és per a elles i les seves famílies.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.