VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 27 d’agost del 2009

ROBATORI DE 25.000 PAQUETS DE TABAC DE LES DEPENDÈNCIES DUANERES DE LA GUÀRDIA CIVIL A LA FARGA DE MOLES

No s'ha de ser molt llest ni endegar grans investigacions, per a arribar a la conclusió que aquest robatori ha pogut ser dut a terme per alguns dels mateixos membres de la Benemèrita. 25.000 paquets de tabac no es carreguen amb rapidesa i sigil (encara que fos a la nit) per molta cura que es posi en l'escomesa, i havent de disposar, a més, d'un vehicle sobradament capaç de transportar tanta mercaderia. Com s'explica sinó la facilitat que han tingut els lladres per accedir al magatzem on es guardava el tabac i altres productes comissats a la duana? Per quina raó els investigadors de la Guàrdia Civil no diuen tot d'una, ja que ho han pogut comprovar in situ, si el pany del magatzem ha estat forçat o no? Se sabrà enterament la veritat de com ha esdevingut el succés? Es donaran els noms dels culpables quan els detinguin si és que els detenen? Es passaran a la presó els dies que dicti el jutge encarregat del sumari? A qualsevol delinqüent, per llest i agosarat que sigui, és obvi que no se li pot ocórrer robar davant dels mateixos morros de la Guàrdia Civil. I menys en un lloc tan estret i de difícil escapatòria en cas de ser descoberts i sabent que hi ha un fort contingent armat en tot el sector de la duana. Què va passar amb 100 quilos de cocaïna desapareguts d'una comissaria de policia a Sevilla? Doncs el que vostès estan pensant i que a més va ser cert segons tinc entès.

Ara bé. Si després d’una exhaustiva investigació s’arriba a la conclusió que qui ha fet desaparèixer els 25.000 paquets de tabac no ha estat cap membre de la Benemèrita, convindran amb mi que la vigilància en aquell sector brilla per la seva absència. A més de reconèixer, que els autors del robatori han demostrat tenir-los molt ben posats. Perquè planejar un robatori i dur-lo a terme davant els mismissims morros de la Guàrdia Civil, en un lloc tan aparentment vigilat i de difícil escapatòria en cas de ser descoberts, demostra molta sang freda i un parell de benzols com la copa d’un pi.

Per altra banda i seguint més o menys amb el tema de la duana o duanes, moltes vegades m’he preguntat què se’n fa dels productes comissats, tenint en compte que dintre dels productes comissats hi pot haver-hi diners, drogues, armes, tabac, alcohol i un sens fi de productes(en època franquista també comissaven les revistes i pel·lícules pornogràfiques comprades a Andorra, però provinents dels països escandinaus, que deien que eren les millors) que, per una raó o altre, els funcionaris de la duana han considerat que no poden entrar al país de destinació dels portants del contraban. Al cap d’un temps són subhastats? Es tornen a les botigues d’on han sortit? S’ho reparteixen els funcionaris de la duana Policia i Guàrdia Civil inclosa? Es reparteix per la gent del poble on està ubicada la duana? Caldria una investigació a fons per poder obtenir suculents respostes a les preguntes que he plantejat i a altres que ara no em vénen a la memòria sobre el mateix tema. Quedaríem amb un pam de nas, si sabéssim moltes coses de les que no sabem relacionades amb tot el que he exposat.

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç
La funció pública i l'honestedat moltes vegades no van junts...

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.