VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 22 de juliol del 2009

LA C-4 SENSE TRENS CIVIA

Això ja comença a ser de jutjat de guàrdia.

Ahir i avui s’ha anunciat per alguns mitjans de comunicació, que RENFE ha posat en servei unes noves unitats elèctriques de trens de rodalia entre Sevilla i Cádiz i algun per la zona de Pamplona. (http://es.wikipedia.org/wiki/Serie_449_de_Renfe)

Són els nous trens de la sèrie 449 de nova generació, amb tots els avenços i comoditats per al viatger. S’han posat en servei als sis anys (desembre del 2003), de la posta en servei de les unitats elèctriques de les sèries 463/464/465, anomenades CIVIA.

D’aquests trens CIVIA, per Rodalia Barcelona en circulen molt pocs, quan a Cercanías Madrid ja els estan donant com a vells. En concret i d’aquí ve la meva queixa, per la línia C-4 de Rodalia Barcelona que té un recorregut de 120 quilòmetres aproximadament, entre Sant Vicenç de Calders i Manresa, passant per uns nuclis de població molt importants i fent que cada dia agafin aquesta línia més de 50.000 persones, a hores d’ara encara no hi ha circulat cap tren de la gamma CIVIA. En circulen alguns per la línia del Maresme i potser algun que altre per la costa direcció Castelldefels-Sitges-Vilanova i la Geltrú.

De Sevilla a Cádiz hi han 128 quilòmetres, però no crec que en aquests quilòmetres i en aquest recorregut d’aquest nou tren, hi hagi massa contingent de passatgers. Però és clar, allò és Andalusia i totes i tots sabem quines simpaties té el Govern Central amb aquella Comunitat Autònoma. Vergonyós.

No fóra gens estrany que, els pocs trens CIVIA que circulen per Catalunya (per indrets molt reduïts de Catalunya), siguin trens rebutjats de Madrid que ja els tenen com a vells.

I si de Sevilla a Cádiz ja hi circulen les noves unitats 449, no fóra gens estrany que abans d’acabar-se el mes de juliol també circulessin unitats d’aquest últim model per les vies de Cercanias Madrid.

És patent doncs, l’abandó que RENFE, ADIF i el Ministerio de Fomento practiquen vers Catalunya. Ni es preocupen de posar al dia les malmeses infraestructures, ni es preocupen de que també puguem gaudir de trens de rodalia d’última generació com són aquestes noves unitats de la sèrie 449.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Amb el que dius no se com pots ser un admirador de l'amic "Monti"

Salut i no t'emprenyis...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

D'on ho has tret que jo sóc amic del "Monti" que et deus referir al Montilla?
Ja està ben bé de broma, ja!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.