VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 23 de juliol del 2009

CAL RESTAR ALERTA A LES SALES DE BINGO

Qui més qui menys ha estat una o varies vegades en una sala de bingo. Qui més qui menys se n’haurà adonat, que avui en dia aquestes sales d’aquest tipus de joc estan del tot informatitzades i automatitzades, de tal manera, que a la majoria de sales de bingo ja no hi ha la típica noia que canta els nombres de les boles que van sortint. Ho fa un aparell amb veu humana que sembla talment una persona. Sí que hi ha una noia davant la pantalla de control, per aturar el procés d’extracció quan un jugador/a canta línia o bingo.
En l’aspecte d’estar tot informatitzat, cal dir que a cada partida que es fa i basant-se amb la numeració de cada cartró venut, el procés informàtic que tenen muntat els indica, a la taula de control, quan un cartró té línia o bingo. Però si la persona que té el cartró guanyador no se n’adona que a fet línia o bingo, la taula de control no fa aturar el joc comunicant que a la sala, el cartró nombre tal, ha estat premiat. En canvi si qualsevol persona de les que estan jugant canta línia o bingo i resulta que s’ha equivocat, sí que la taula de control diu que el cartró tal no és correcte perquè el nombre qual no ha estat extret ni cantat pel robot de veu. No sembla una mica incongruent tot plegat? Si fa no fa, totes i tots els que estan jugant tenen les mateixes probabilitats de treure un premi. Si fa no fa, qui més qui menys va a una sala de bingo per veure si pessiga quatre quartos. Aleshores, crec que no és ètic que la taula de control es calli el fet de dir que a la sala hi ha algú amb un cartró premiat i no aturi el joc per pagar-li el premi, esperant que canti una altra persona. No. No és ètic.
Qui no ha estat atent al joc i se l’hi ha passat el premi en el moment de produir-se i després se l’ha de partir amb un altre jugador/a, vés a saber en que estaria pensant en aquell moment. I si estava pensant en un familiar greu, o en un fill amb problemes d’ubicació a la societat, o que al cap d’uns dies estaria a l’atur o com poder pagar els deutes?
El comportament no gens ètic del que fa gala la sala de bingo, no diu res en favor d’ells que, per altra banda, encara que alguns diguin que no és un bon i lucratiu negoci cosa que jo no em crec, ja dedueixen el percentatge que es queden a cada partida i per tant res els costaria d’aturar el joc quan algú s’ha despistat.
Alerta doncs quan aneu o vagin a jugar al bingo: estiguin/estigueu ben desperts que no se’ls hi passi cap bola perquè els de la taula de control no estan de punyetes i no volen perdre el temps que, tal com tothom sap, el bingo és un negoci pel qui el porta i com més partides es facin en una hora més se’ls hi omple el calaix. I si algú es despista, ja sap que s’haurà de partir el premi amb una altra o varies persones més.

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç

Be.... pel que dius, ja deus tenir clar que NO tens de fer, com per exemple NO anar al BINGO.

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.