VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 28 d’abril del 2009

SANT JORDI I LA MORENETA


Un any més, s'han celebrat, en molt poc interval de temps, dues festivitats del patronatge de Catalunya; el dia 23 d'abril Sant Jordi i el dia 27 del mateix mes Santa Maria de Montserrat.

Han estat dues diades esplèndides. Però no s'han considerat com a dia festiu.

Hi ha molts països que celebren unes anomenades Festes de Primavera, on veritablement fan festa; és festa! Catalunya podria fer-ho igualment. Com? Doncs molt fàcil:

Es podrien unificar les dues festivitats del patronatge de Catalunya; Sant Jordi i La Verge de Montserrat, instaurant, per exemple, cinc dies seguits de festa, (del 23 al 27 d'abril, ambdós inclosos) en els quals s'hi podrien celebrar a modus d'una festa de primavera, les festes del Patró i la Patrona de Catalunya. Com que molt poca distància hi sol haver entre la Setmana Santa i Sant Jordi i la verge de Montserrat, bo fóra que es suprimissin els quatre dies de la Setmana Santa i es canviessin pels les festes del Patró i la Patrona de Catalunya.

Tot i el que va dir l'Honorable ex President de Catalunya Jordi Pujol en unes declaracioms a una reconeguda emissora de ràdio, que per Sant Jordi no ha de ser festa, perquè si ho fos, la gent se n'aniria a la platja, s'ha de pensar que, som tantes i tants, que hi ha gent per a tot: per anar a la platja, a la muntanya i assistir a tots els actes commemoratius del Patró i la Patrona de Catalunya.

I si es programessin grans espectacles, inclús uns Jocs Florals per aquests cinc dies, segur que estarien força concorreguts.

Per què és festa l'11 de setembre en el qual conmemorem una derrota infligida a Catalunya, a les catalanes i als catalans? No és millor celebrar diades de joia que no pas de pena?

Les persones que fan el calendari laboral per a tot l'any, assenyalant quins dies seran festa i quins no, crec que això ho hauríen de tenir present.



Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.