VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 8 d’abril del 2009

JA TENIM AIGUA DE SOBRES, PERÒ COMPTE!!!


Tots els serveis meteorològics de ràdios i televisions de Catalunya fa uns dies que ens anuncien amb joia i alegria, que gairebé tots els embassaments de la nació catalana estan molt per sobre de la seva mitjana de capacitat en quant a líquid embassat. Molts d'ells gairebé plens del tot, que fins i tot ha estat necessari desembassar-ne uns quants hectolitres per deixar espai als propers desglaços.
Aquestes noticies donen molta confiança en quan que sabem que no ens mancarà el líquid element durant molts dies. Però això no hauria de ser motiu per malgastar l'aigua.
L'aigua l'hem de fer servir en la mesura que la necessitem per les coses bàsiques d'higiene personal i neteja general de la llar, però sense fer-ne un mal ús. Per molt que se'ns comuniqui que no caldrà patir durant molts dies, perquè fins i tot encara manca recollir tota l'aigua procedent del desglaç de les muntanyes, que han estat plenes de neu durant gairebé tota la tardor, tot l'hivern i fins ben entrada la primavera, hem de conscienciar-nos de servir-nos d'ella com si encara hi haguessin restriccions. La que puguem seguir estalviant, un altre dia ens farà un molt bon servei. A part de que, si gastem la justa, ens hi coneixerem a l'hora de pagar-ne llur rebut. I amb els temps que corren de crisi, si hi ha quelcom que puguem estalviar, i aquest quelcom és l'aigua, millor que millor.
S'ha dit també, en alguns mitjans de comunicació, que s'abaixarà gairebé un 11% el gas domèstic. Això també és una gran noticia, tot i que quan es repercuteixi la baixada en els rebuts ja no farà fred i per tant tampoc l'haurem de fer servir massa. Només per cuinar, rentar plats i dutxar-nos ja que, si se'n té cura, la despesa no és important. Però com l'aigua, tampoc cal abusar-ne; gastar el just i prou.

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç
Està molt be el que dius... però recorda que amb recomanacions no resoldràs res..... som així....
si mes no, la gran majoria.....

EN LA SOCIETAT EN LA QUE VIVIM L'ABUNDÀNCIA O EL PREU ASSEQUIBLE GENEREN EL DESPILFARRO EN LLOC DEL CONSUM ASSENYAT....

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.