VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 22 d’abril del 2009

ARRAN DE L'ESTRENA DEMÀ DEL FILM, «CATALUNYA-ESPANYA»

Més que els catalans, aquesta pel·lícula l'haurien de visualitzar totes les espanyoles i tots els espanyols que estan i van en contra de Catalunya. Per què van en contra de Catalunya? Doncs pel fet de que sempre han estat desinformats o informats erròniament de la realitat catalana.

Els successius Governs espanyols, s'han preocupat sempre de tergiversar la veritable Història d'Espanya perquè en ella hi té molt a veure Catalunya. I aquest fet no els hi ha interessat mai. Sempre han sabut que Catalunya ha estat, és i serà el motor principal de bona part d'aquests territori peninsular ibèric. Fins hi tot ara s'ha sabut, per part d'uns estudiosos alemanys, que hi ha uns documents del segles VIII o IX, que diuen que la llengua catalana s'escampava per tota la península Ibèrica i que podria molt ben ser que el castellà hagués esdevingut, en principi, un dialecte del català!

Aquesta pel·lícula que s'estrena demà, com en altres coses referents a Catalunya, i com ja va passar amb el film «La Pelota Vasca», portarà polèmica. Però portarà polèmica per la incomprensió de moltes i molts espanyols i espanyoles que, com es diu vulgarment, no entenen de la missa ni la meitat.

Jo, però, tot i el que he escrit, per molt català catalanista i independentista que sigui, aniré a veure la pel·lícula més que res per escoltar les bajanades que hi deuen dir totes i tots els que estan en contra de Catalunya i en la seva imminent independència i deslligament d'Espanya.

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

El problema és que molts no volen informar-se. Quan els dius que allò que llegeixen a la portada de l'ABC, la Razón, el Mundo o escolten a la COPE és mentida els trenques els esquemes que tenen formats.

La gent de Madrid creu allò que els deia aquell documental de Telemadrid on pretenien demostrar que el castellà estava perseguit.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.