VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 12 de març del 2009

S’HA TANCAT LA MAMELLA DEL PARADÍS FISCAL ANDORRÀ

Va haver-hi, i encara n'hi deu haver de tant en tant, una sèrie de personatges anomenats «correus» o «passadors» que feien uns insospitats viatges a Andorra i a altres paradisos fiscals, amb unes maletes carregades, deien, de molts milions de pessetes quan aquí encara anàvem amb pessetes, o ara que ja fa set anys que anem amb l'euro. Era el que en deien evasió de capitals procedents de diner negre de Catalunya i Espanya, per no haver-los de declarar al Fisc.

Amb aquesta noticia de que a Andorra s'aixecarà el secret bancari, ara els viatges dels «correus» o «passadors» carregats amb maletes plenes de diners, els hauran de fer al revés. Sí, perquè és de suposar que davant aquesta llei, la desbandada cap a Catalunya i Espanya i el buidatge de les cambres cuirassades dels bancs i caixes andorranes deurà començar ben aviat si és que no fa dies que els diners ja han començat a  tornar cap aquí.

La frontera catalano-andorrana, aquests dies i durant bastants dies més, deurà estar molt vigilada i els escorcolls augmentaran, cercant per tots el racons possibles, amagatalls de diners que hauran anat a cercar els «correus» o «passadors». Si els «correus» o «passadors» no vigilen, els duaners fotran una caçada de diners que n'hi haurà per pagar tots els pressuposts de Catalunya durant deu anys!

Hi ha una manera de «passar» diners sense que els duaners se n'adonin, però, òbviament, aquí no ho explicaré pas! Ja s'ho faran i que s'espavilin els que cobren per fer aquesta feixuga tasca. Cap i a la fi, s’ha de tenir en compte que no estaran fent altra cosa que intentar treure els diners d’un paradís fiscal com ha estat fins ara Andorra, per mirar de col·locar-los en un altre paradís fiscal intentant per tots els mitjans no haver de declarar ni un sol euro a la Hisenda Pública. La qual cosa significa estafar ambdues nacions; Catalunya i Espanya. Que Hisenda som tots senyores i senyors que esteu podrits de diners! I en comptes d’invertir-los en benefici de la ciutadania, només els voleu acaparar perquè el Dimoni us faci tracte de favor quan l’aneu a visitar a l’Infern un cop l’hàgiu palmat.

Què en fotreu de tants diners aquí a la Terra si no tindreu temps de gastar-vos-els?  

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç

El que jo he llegit al respecte no em fa pensar que avui per avui Andorra deixi de ser un paradís fiscal...
El que sembla que faran dins enguany es prendre alguna "mesureta suau" i així aconseguir que Franca calli...

Salut..!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.