VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 7 de març del 2009

M'HE PLANTAT!

Ja fa temps que m'he plantat! M'he plantat amb les arrels ben profundes, perquè no arrenquin mai més per part meva les ganes d'haver de parlar en castellà a casa meva!

Sense cap tipus de remordiment, mentre jo em passegi per terres catalanes, la meva parla serà sempre la llengua catalana. Si m'ensopego amb algú que no m'entén en preguntar-li quelcom, per molt que em digui el nom del porc per no voler canviar de llengua, jo seguiré parlant en català amb aquella persona, i si segueix sense entendrem o no em fa cas, doncs canviaré de persona!

Si estic en un restaurant; és l'hora de dinar; i qui m'ha de servir no entén el que vull per dinar, per molta gana que tingui, escampo la boira i cerco un altre restaurant, fins que en trobi un altre on sí se m'entengui.

Catalunya és una Nació! I aquesta Nació fa més de mil anys que té una cultura i una llengua. Una Llengua que ens han volgut arrabassar per la força de les armes durant molts segles. Una Cultura que han volgut fer desaparèixer vulguen-nos fer ballar i cantar balls i cançons d'un país anomenat Espanya, també per la força, com per la força han intentat colonitzar la nostra Nació amb gent d'altres llengües i cultures per fer desaparèixer la nostra.

Si encara no ho han aconseguit, no crec que ho aconsegueixin. Fins avui no els hi hem permès i no els hi hem de permetre mai! Perquè hem de ser nosaltres, totes i tots els que veritablement som i ens sentim catalanes i catalans de soca rel i que veritablement estimem la nostra Nació Catalana, Pàtria indiscutible de totes les catalanes i de tots els catalans, qui ens hem de consciencià plenament que estem, i en som els garants, en una Nació mil·lenaria que com a tal hem de seguir estimant i defensant, si convé, a sang i foc!

No podem permetre que ens castellanitzin la nostra Nació! La TV3 va per aquest camí, i s'està guanyant a pols que la deixem de sintonitzar!

I amb aquesta mena de llei de la Generalitat que diu que les pel·lícules que es passin a Catalunya, un cinquanta per cent han de ser doblades al català, no farem res. La llei hauria de dir, que totes les pel·lícules que es passin a Catalunya haurien d'estar doblades al català o en versió original i, com a deferència als passavolants espanyols, (perquè a ben educats ningú no ens guanya) habilitar un parell de sales de cinema a la capital de les actuals quatre demarcacions, dites províncies, on hi passessin films en castellà per si es volien entretenir mentre esperaven el moment d’agafar el vaixell, el tren o l’avió per fotre el camp ben lluny de Catalunya per a no tornar mai més!

Totes les catalanes i catalans, repeteixo, ens em de fer la idea de que Catalunya és una Nació. Que ho és des de fa més de mil anys. I això ho hem d’explicar a tothom que li han explicat malament des de fa una colla d’anys. Hem d’explicar que uns fills de mala mare, amb molt poder i amb moltes armes i devastadors exèrcits, ens van robar tots els drets que com a Nació teníem, començant pels indesitjables i mal anomenats Reyes Católicos (que jo en diari Reyes Caóticos), passant pel nefast Felip V i acabant pel mandat del bigotetpanxutgallec que, si no em teníem prou amb el que ja havíem passat al llarg de la Història des del 1492 (negant-nos i fent-se seva la Descoberta d’Amèrica feta per l’Almirall català Cristòfol Colom) fins el 1936, va i ens «regala» gairebé quaranta anys més, fins el 1975, seguint negant-nos la nostra Cultura, la nostra Història i la nostra Llengua.


EM PLANTO! PROU! SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, EN CATALÀ A CATALUNYA!!! I a qui no li agradi, ja ho sap: CARRETERA I MANTA I QUE VAGI FENT CAMÍ CAP EL LLOC D’ON NO SE N’HAURIA D’HAVER MOGUT MAI!

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Solament t'he de dir que cada dia m'agrada mes llegir-te....

Salut..!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

No saps pas quant m'honoren aquestes paraules, venint de tu que tant en saps d'escriure, però que no t'agrada dedicar-t'hi. Moltes mercès pels teus elogis amic Josep!

Ja hi ha un altre article per si tens a bé llegir-lo i valorar-lo. Moltes mercès!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.