VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 21 de març del 2009

DEL «GRIS» AL «NEGRE», CAP DIFERÈNCIA!

Amb l’experiència d’haver viscut unes quantes pàgines de la trista història franquista, potser les de més forta repressió, puc assegurar, i de fet asseguro, que la brutal i desmesurada càrrega policial dels Mossos d’Esquadra contra els estudiants el passat 18 de març, hagués pogut servir de mirall als famosos «grisos».

 

En els anys seixanta i setanta, havia vist a reprimir moltes manifestacions per part dels salvatges «grisos», que fins i tot els feien venir de Valladolid, on hi havia una Companyia d’Antidisturbis (de trista memòria), que sabien fer molt bé la seva feina a l’hora de repartir porrades a tort i a dret i boles de goma com si fos confeti. Al venir de Castella, portaven més mala bava contra les catalanes i els catalans i s’hi acarnissaven amb una ràbia de gos. Però tot i així, ni punt de comparació amb la càrrega policial que el dimecres passat van efectuar els Mossos d’Esquadra contra els estudiants, i contra persones que no feien altre cosa que passejar o anar i venir dels seus assumptes sense ficar-se en cap conflicte.

 

De què els hi ve als «senyors» policies tanta mala hòstia?

Que potser estan coents de resultes de les últimes sentencies, en les quals han estat condemnats uns quants Mossos i una Mossa?

Si estan coents, que s’aguantin! Si es van passar de mida amb els detinguts apallissant-los i maltractant-los, just és que la Justícia faci bé la seva feina i els condemni.

I si la Mossa es va molestar perquè li varen tocar el cul, no haver-se mogut de casa. O haver-se deixat el cul a casa! Ja ho sabia ella que en una discoteca li poden tocar el cul. Algunes noies per això hi van; perquè els hi toquin el cul i alguna cosa més! I per tocar elles mateixes tot el que se’ls hi posi a mà! Va, collons, que ja fa anys que no ens xumem el dit!

 

Si estan coents per les sentencies i condemnes, doncs ara encara en tindran més de motius, per tenir encara més mala hòstia a l’hora de repartir llenya, donat que quan s’acabin les INTERMINABLES! investigacions del per què una càrrega tan brutal, tota la ciutadania, els estudiants els primers, espera que les condemnes siguin del tot exemplars i els veritables responsables d’haver fet tant de mal es passin uns quants anys a presidi i indemnitzin als perjudicats amb una forta suma de diners. Diners que, malauradament, sortiran de les arques de la Conselleria d’Interior, però que seran uns diners que prèviament haurem pagat totes les catalanes i tots els catalans. I, francament, em fa molta ràbia i no em dóna la gana, que els meus diners pagats en concepte d’impostos a la Generalitat de Catalunya, hagin de servir per indemnitzar a unes persones a les quals ni jo ni altres catalanes i catalans els hi em fet res.

Les indemnitzacions a les persones que han sofert aquestes brutals pallisses i maltractaments, haurien de sortir dels sous dels Mossos d’Esquadra; ells en són els responsables de les seves brutals actuacions pel motiu que sigui, doncs que ho paguin ells. M’agradaria veure quina cara hi posarien les seves famílies al veure que el sobre de la mesada arriba a casa bastant més prim del normal, per haver-se comportat malament amb unes altres famílies.

 

A qui correspongui, que faci via en les investigacions i que a aquesta colla d’eixelebrats i eixelebrades  Mosses i Mossos  d’Esquadra responsables dels greus fets del 18 de març siguin jutjats, sentenciats i condemnats en la mesura que estipuli la Llei en aquests casos.

 

I a partir d’aquest moment, La Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya feria bé de començar a triar les «pomes podrides del cistell policial»! Una neteja a temps no podrirà les altres «pomes»!

 

 

 

  

4 comentaris:

Josep ha dit...

VICENÇ

El teu amic "Saura" en lloc de dimitir, va fer una compareixença en la que va donar dades del finançament per fer volar coloms.... en lloc d'afrontar el que va passar a "MANS" de la seva gen.....

Aquesta colla... caldrà veure com argumenten la petició de volt en les properes eleccions....a lo millor es pensen que no tenim memòria....

Salut..!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

...Quan la compareixença que va fer, havia de ser única i exclusivament per donar explicacions, demanar perdó i a continuació posar el seu càrrec a disposició del President de la Generalitat!!!

Jaume C. i B. ha dit...

Recordo una manifestació que va passar pel meu carrer quan jo era petit. Treiem el cap pel balcó per veure que passava i la policia de l'època ens "recomanava amablemet" que ens fiquessim a dins perquè corriem el perill de rebre un cop de pilota de goma. D'això ja fa molts anys.

pallaferro ha dit...

Amb aquests fets, que no deixen de ser aïllats sinó que són una reproducció més d'altres episodis anteriors, han fet començar que es propagui la dita de:

"Hi ha policies bons i... Mossos d'Esquadra!"

Salut,

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.