VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 31 de març del 2009

SOLAMENT LA BANDERA CATALANA!!!

Proposo que en tots els edificis públics de Catalunya que pertanyin a l’Administració Catalana; així com també a tots el ajuntaments regits per consistoris de sang catalana i catalanista; que en tots aquells edificis públics de titularitat catalana com per exemple bancs, caixes, escoles, gremis, patronals i tots els edificis en els quals normalment per llei hi oneja la bandera espanyola, aquesta sigui retirada immediatament i sigui substituïda per la bandera de Catalunya i que la bandera catalana onegi, si es creu convenient, junt amb la bandera del municipi i la de la Comunitat Econòmica Europea. En el pal central sempre la Bandera Catalana. A dreta i esquerra la del municipi o l’europea.

És hora de que tothom es doni compte que Catalunya vol tornar a recuperar la seva nacionalitat que li va ser arrabassada per la força de les armes el sagnant 11 de setembre de 1714. Si un Borbó ens ho va robar tot, un altre Borbó que ens ho torni!

Nostre símbol de nació més preuat; l’orgull de la nostra Terra i de la nostra Nació: la Bandera Catalana, ha d’onejar ufanosa als quatre vents de Catalunya, sense la companyia de cap altra bandera d’una altra nació que li pugui fer ombra. I menys si aquesta nació ha estat la causant de perdre la nostra, per invasió armada constant.

Conscienciem-nos catalanes i catalans, que Catalunya ha de tornar a ser el que havia estat fins abans del robatori de Felip V, amb presència a tota la Mediterrània i capdavantera en el comerç marítim, però fent-la avui encara, més rica i plena que mai!

El Govern Central fa anys que ens està prenent pel xiulet del sereno, pensant-se que les catalanes i els catalans ens xumem el dit. Fins aquí hem arribat! Hem de saber dir prou i plantar cara a un Govern central que fa anys que ens espolia i ens roba sense amagar-se de res i ventant-se de fer el que està fent amb el poble català.

Un primer pas és la retirada de totes les banderes espanyoles que actualment onegen vergonyosament i per escarni nostre per tot Catalunya, i no parar de proclamar als quatre vents: QUE SOM CATALANS I AMB ESPANYA RES HI VOLEM SABER, TRET DE QUE ENS TORNIN EL QUE ENS HAN ROBAT DURAN 295 ANYS!!! NO VOLEM NI ESTATUTS NI FINANÇAMENTS: VOLEM QUE ENS TORNIN LA NOSTRA NACIÓ CATALANA, QUE MAI HAURIEN D’HAVER-NOS ROBAT!!!

VISCA CATALUNYA: LLIURE, SOBIRANA I INDEPENDENT!!!

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç
En un lloc oficial está degudament regulat les banderes que cal posar-hi.
El que tu exposes ho tindries de demanar als que s'han auto anomentat pares de la Constitució i que son de Catalunya....com es que no ho varen incloure a la constitucio.
Al fer-se la darrera constitució es tenia de legislar molt diferent del que es va fer... A MI NO EM SERVEIX QUE EM DIGUIN QUE ES VA FER LA CONSTITUCIÓ QUE EN AQUELLS MOMENTS ES PODIA FER....
Per posar solament un exempre... una Constitució que no pren cap mesura pel que fa al mes gran terronista que ha tingut Espanya i que es va dir "Francec" no em merix cap consideració ni credibilitat.
El que exposes de les banderes ho tindras de preguntar al "amic Roca Junyent...." será bo veure que hi diu....
Salut...!!!!

Jaume C. i B. ha dit...

Certament la Constitució s'ha acabat convertint en un llast per a qualsevol avanç. Està redactada amb la mentailtat franquista i la por dels demòcrates. I 31 anys després s'estan veient les limitacions que aquella "Constitución" que semblava que era la ostia en vers s'ha demostrat que és un nyap considerable.
L'Estat espanyol té sobtats rampells involucionistes com el del cop d'Estat del 23-F - no tant fracassat com alguns es pensen ja que va ser aprofitat per redactar la LOAPA - o com ara, on ens nomenen una ministra de Cultura que va firmar el "Manifiesto por la lengua Común". Principalment el PP però també en el PSOE hi ha crides a que l'Estat recuperi competències, és a dir, faci un - o molts - passos enrere.
El tema de les banderes té fàcil solució sense incomplir la llei. Només posem dos pals, un seria la bandera del municipi i l'altra la del nostre país. Si algú diu que perquè no hi és l'espanyola li poden respondre que només n'hi ha dos pals.
Quan la llei és injusta cal cercar la manera de retorçar-la fins aconseguir acomplir-la sense fer-ho del tot.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.