VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dilluns, 12 de gener del 2009

QUÈ ESTA`PASSANT AMB IBÈRIA?

La neu s'ha retirat ja de l'aeroport de Barajas, però els problemes d'IBÈRIA no es solucionen. Com és que múltiples companyies d'aviació comercial que operen a Barajas no tenen problemes i IBÈRIA sí?
El curiós del cas, però, és que tots els mitjans de comunicació van plens de noticies relacionades amb el fet de que IBÈRIA té molts problemes, i en canvi aquestes mateixos mitjans de comunicació no diuen res de lo bé que van les altres companyies. És a dir que els mitjans de comunicació poden fer, i fan, propaganda gratuïta, encara que negativa, d'IBÈRIA, i no en poden fer de positiva anomenant totes les altres companyies aèries que operen a Barajas i que, de moment, no tenen cap problema en horaris ni en enlairaments ni aterratges. No és just.
Per altra banda, tinc el pressentiment que la companyia IBÈRIA ha deixat fa temps de ser la companyia aèria espanyola per antonomàsia, tal com deia el cartell lateral dels seus avions i que ara fa temps que no distingeixo, la qual cosa deu voler dir que ja no és la companyia estatal que tan forta havia esdevingut en temps del Règim franquista.:«IBÈRIA, LÍNEAS AEREAS DE ESPAÑA». I aquest fet, podria ser la causa de que a aquesta companyia aèria li vagin tan malament les coses d'un temps ençà. El que estan fent amb el passatge és ignominiós. Deixar literalment tirats a terra tants passatgers amb destinacions tan diverses, diu molt poc en favor d'aquesta companyia d'aviació. I no se li hauria de fer tanta propaganda, encara que aquesta, repeteixo, sigui negativa. I si hi ha altres companyies, que hi són, operant a l'aeroport de Barajas, els mitjans de comunicació ho haurien de fer saber. Al menys, les persones que ara es veuen enganyades i estafades per IBÈRIA, sabrien a què atenir-se, sabent que hi ha altres companyies que sí que compleixen amb els seus compromisos, tant de vols nacionals com internacionals i intercontinentals.
A més, tot això que està passant amb aquesta companyia d'aviació espanyola, està donant una imatge tercermundista si ho lliguem amb la gran nevada que va privar que les aeronaus s'enlairessin i aterressin a Barajas.
En una copsada d'opinió feta a un estranger procedent dels països escandinaus mentre esperava embarcar cap el seu país, va dir que a Espanya no estan preparats per quan cauen quatre volves de neu. Va dir que a tots els aeroports de centre Europa i països escandinaus, això de la neu és la cosa més normal del món duran molts dies a l'any i que allà tot funciona a la perfecció. Tot i que amb aquesta afirmació d'aquest senyor hi hauria molt a discutir, perquè les noticies han dit, que en certes ocasions, aquests grans aeroports dels països nòrdics i centre europeus també han hagut de restar inactius hores o dies degut a la gran quantitat de neu caiguda a les pistes, que ha impedit tota activitat aèria.
El cas és que hi ha molta gent emprenyada que si no se'ls hi soluciona aviat el transport aeri per tornar a llurs països d'origen, pot derivar en una revolta com ja se n'ha vist algun que altre intent de sedició i rebel·lió.
Si la Companyia IBÈRIA es veu incapaç de solucionar el greu problema que té amb els seus passatgers, fóra bo que que l'Estat hi intervingués seriosament. Això no pt continuar així per gaire temps més.
 
 

4 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç
Recorda que el que tu denuncies es responsabilitat de na "Maleni" Álvarez, la Ministra de Fomento....
"ANTES PARTIA QUE DOBLA". Que en podem esperar de personatges d'aquesta "catadura".....

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Moltes disculpes als usuaris de madrid i els de rebot que també van qudar atrapats a Barcelona, ni mu...ai la Maleni...
petonets

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Oh, i pel que he escoltat avui per ràdio, també va afectar tot aquest enrenou d'IBÈRIA a altres aeroports d'Europa. Però aquí no passa res. Ja ho deien en temps del Franco «en España núnca pasa nada señora...!!!», i això segueix igual o pitjor.
Molt Assumpta de veure't per aquí dins del meu bloc!

Petonets i abraçadetes!

Jaume C. i B. ha dit...

Avèria - escrit aixì intencionadament - Líneas Aéreas de España - si aquell país que hi ha cap a l'oest del nostre - fa molt de temps que s'ha convertit en un focus de problemes. Tots els anys, quan s'acosta el periode de vacances comença una llarga exhibició de vagues que comença amb el personal de terra i segueix amb els pilots.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.