VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 19 d’agost del 2008

MANQUEN MOLTS DINERS A «LA NOSTRA»

Ran d’unes declaracions de la Directora de TV3, la senyora Mònica Terribas a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, referent a cercar la forma de disposar de més diners paer a la nostra cadena nacional catalana, el que segueix és la meva opinió. Com sempre rebatible i discutible per qui desitgi demostrar-me que potser vaig errat. Sóc obert a tota mena de critiques; constructives i destructives. Faltaria més!
En quan al tema de la publicitat a TV3 que la senyora Terribas a tocat, el que jo opino és que s'hauria de treure totalment de la programació. Inclosa la governamental.
Però el Govern de la Generalitat, fos quin fos el seu color polític, hauria de ser qui es fes càrrec de les despeses de la cadena nacional catalana; de totes les despeses.
I s'hauria de seguir mantenint la qualitat, l’ equanimitat, l’objectivitat, i la llibertat d’expressió total per poder dir i fer el que s'hagués de dir i fer, encara que s'haguessin de dir i fer coses en contra del mateix Govern. És un risc que hauria d'assumir l'Executiu. Si ho fessin tot bé sempre, no hi hauria res a criticar-los.
RNE (Ràdio Nacional de España), per exemple, no emet ni una sola falca publicitària. I és de suposar que també tenen unes importants despeses de tota mena, començant pels sous de les figures radiofòniques. Qui ho paga tot això? El govern central, amb els nostres diners.
TV3 es podria finançar igual. Amb els impostos que paguem i retallant considerablement els sous de tots els polítics catalans i altres despeses supèrflues i innecessàries, podríem gaudir de la millor televisió del món. I enterament en català, és clar.
Que no se li acudeixi ara a la Directora de TV3, la senyora Mònica Terribas, –per allò tan català de que la pela és la pela–, cercar diners procedents de la publicitat en àmbits de la llengua castellana. Vull dir que no es deixi fer com una mena de xantatge a l'acceptar molts diners, però a canvi de què segons quins programes es facin en castellà o s'inclogui aquesta llengua en determinats moments de la programació. Això mai! TV3 ha d'emetre sempre, caigui qui caigui, peti qui peti i que a alguns no els hi agradi, sempre en català, per molts diners que hi aboquin els detractors de la nostra llengua. Que a aquestes alçades, tots sabem que el què pretenen els defensors de la llengua castellana, no és la fita de que aquesta s’expandeixi encara més pels Països Catalans, sinó que busquen la sibil·lina i maquiavèl·lica manera de carregar-se-la, fins a la seva total desaparició de la nostra llengua.
I si els que veritablement som i ens sentim catalans no defensem la nostra llengua, potser sí que estem abocats a perdre-la de mica en mica fins a quedar del tot abolida. Jo no ho voldria veure.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Comparteixo plenament el que dius, aquesta es la TV3 que jo voldria.

No a la del amic.... Ferran el "Menda" de la crosta nacionalista...

Salut...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Moltes mercès amic Josep pel teu comentari. Celebro que compartim opinió.

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.