VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimarts, 1 de juliol del 2008

REBAIXES?

Avui ha començat el maremàgnum de les rebaixes! La bogeria per les rebaixes! Les empentes per les rebaixes! Hi ha veritables expertes i experts en això d’anar de rebaixes! Per què cauen tan fàcilment a la trampa? Per què compren articles o peces de roba que saben que potser no es posaran mai? Però és clar, com segons es pensen, estan de rebaixa! Si no, que s’explicarien entre veïnes i veïns a la cua de plaça o de cal forner? Ve s’han d’explicar on han anat de rebaixes i què han comprat!
No m’acabo de creure això de les rebaixes.
Si algú s’hagués entretingut, el dia abans de començar les rebaixes, a anar comerç per comerç i anotar els preus dels productes, es podria veure si realment ens fan trampa o no amb això de les rebaixes.
Jo penso que és una trampa que només afavoreix el comerciant, per treure’s del damunt uns excedents que li sobren de cara a endegar la nova temporada, i sense perdi diners! El comerciant no hi pensa amb el possible client! Tant se li en fot el client! Ell pensa només amb com treure’s del damunt i com més aviat millor, un tipus de gènere que li està foten molta nosa a la botiga a aquestes alçades de la temporada. I per tant se les pensa totes, encara que sigui enredant a tot “cristo”, i fen veure garses per perdius al possible comprador!
Perquè per exemple, si el dia abans de les rebaixes un producte determinat està marcat a 30 euros, però ningú se n’ha adonat, el viu comerciant pot posar a l’etiqueta el dia primer de començar les rebaixes; preu anterior: 65 €, preu rebaixat: 45 €. El futur comprador pensa; «mira que bé! Aquí rebaixen 20 € d’aquest producte!» I com que s’ho creu, va i el compra, sense pensar que està pagant 15 € més del que marcava el dia abans de les rebaixes! Diners de més que el comerciant possiblement recapta per disposar d’efectiu per pagar la nova temporada de tardor i hivern.
Vostès creuen, amigues i amics, que els comerciants hi han de perdre en les rebaixes? Déu nos en guardi! Els sous dels empleats s’han de seguir pagant; els rebuts del corrent elèctric, aigua gas i telèfon, també! Per tant no poden posar articles a la venda perdent-hi diners!
I el remorer a nivell de carrer, diu que hi ha moltes botigues que, en època de rebaixes, posen a la venda articles deficients i amb tara, expressament fabricats per a esser venuts en aquesta època de l’any, i que els articles bons segueixen marcats amb el preu original, o amb la trampa explicada més amunt.

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç

Si apliques seny i racionalitat al fenomen de les rebaixes no tindràs mai cap problema..... be, millor dit
a lo millor algun o molts anys no podras dir que has anat de rebaixes... (cap problema...!!!!)

Salut...!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.