VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 21 de desembre del 2011

TRANSPORTS PÚBLICS MÉS CARS

Els que prenen les decisions en el tema dels augments de preu en aquest cas del transport públic, sembla que en comptes de pensar amb el cap pensin amb els peus. No se n'han adonat, que ara, amb l'augment de l'import del bitllet senzill de "metro" i autobús, les persones que intentaran col•lar-se també augmentarà d'una manera significativa.
I un cop comprovat el gran nombre de persones que es saltaran les tanques per accedir a les andanes del "metro" per exemple, també hauran d'augmentar les mesures de seguretat i dissuasòries per tal de controlar els qui vulguin viatjar sense pagar. La qual cosa comportarà, que l'augment que s'haurà aplicat al bitllet senzill, haurà de servir per pagar aquestes noves mesures de seguretat i de control. Llavors, de què servirà augmentar el preu del bitllet, si els diners no es podran destinar al lloc que ha motivat l'augment, que és reduir el dèficit que pateix tot Catalunya?
Seguint amb el tema, suggerir als "benpensants" de l'Administració catalana, que una de les maneres de fer veritables diners amb els bitllets del transport públic, és que aquests bitllets, en comptes d'apujar-ne el preu, l'abaixessin considerablement. Amb preus molt més barats, les persones que normalment fan servir els transports públics, ho farien molt més de gust; ningú intentaria col•lar-se i als carrers de la ciutat de Barcelona no hi circularien tants cotxes i motos. Ara, amb aquest desorbitat augment a 2€ el bitllet senzill, passarà que moltes persones tornin a servir-se del vehicle propi amb l'augment de la contaminació ambiental que això pot comportar. És la baratura el que fa vendre! Que hi pensin els "benpensants" de l'Administració catalana.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.