VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

diumenge, 24 d’abril del 2011

QUÈ PASSA AL MÓN?

QUÈ PASSA AL MÓN?

Vist com s’estan desenvolupant alguns, massa, tristos esdeveniments al món, fa pensar que, per força hi ha d’haver un grup de gent malvada, o una ma negra, que passa els dies i les hores només pensant què poden fer perquè el món vagi malament.

Es surt d’un conflicte armat, per encetar-ne un altre a les poques hores.

En un pacífic lloc on fins ara tot era pau i harmonia, demà se les tindran fins a matar-se sense contemplacions.

Una comunitat de gent que avui anaven bé, demà entraran en conflicte amb els seus veïns del poble o nació del costat, o amb els del mateix país.

Qui ho prepara tot això?

Les nacions poderoses volen seguir sent-ho, a canvi de que les nacions pobres no aixequin el cap.

És el cas dels països productors de petroli. Ens volen fer creure que el petroli s’està esgotant. I això és una gran mentida! Ens volen fer creure això, perquè d’aquesta manera justifiquen el tancament de «l’aixeta»; produint menys barrils de cru; i així poder-ne augmentar el preu, malmeten moltes de les economies de bona part del món.

Si aquestes malvades persones es dediquessin a pensar com ho podrien fer perquè el món pogués anar molt millor, haurien d’obligar als qui tenen les aixetes principals, dels principals pous de petroli, perquè aquestes no paressin de rajar fins que les economies del món pobre, estiguessin estabilitzades.

Com, per exemple, la gent s’ha de canviar el cotxe o comprar-s’en un de nou, el primer en la vida, si la feinada que tindrà per omplir-lo de gasolina al preu que va el litre?

Com poden vendre cotxes les empreses que els fabriquen si cada vegada la gent té menys poder adquisitiu per comprar-ne?

Com és que una pera a l’arbre val, per exemple, 0,35 cèntims d’euro i la mateixa pera al mercat del mateix poble ens la fan pagar a 1,10 €? La resposta del venedor és que la culpa és de l’augment del petroli. La resposta del pagès que l’ha cultivat és de que al món hi ha molt poca vergonya! Però tros de ruc! (pel venedor) Si només has hagut d’arrossegar les peres encara no 500 metres! Quanta gasolina o gasoil has gastat pe tan poca distància?

I com és que quan apugen el petroli a les 11 del matí, abans de migdia ja l’apugen a les benzineres, i en canvi quan abaixen el preu del petroli a les benzineres no l’abaixen fins al cap de tres o quatre mesos, si l’abaixen?

El reguitzell de preguntes que em venen al cap sobre el mateix tema, donaria per omplir-ne un munt de planes que, encara que amb això de la lectura digital no es gasta paper, si que foren massa feixugues de llegir. I tampoc es tracte de cansar al possible lector. Vull que em llegeixin, no que m’avorreixin per estendre’m massa.

Quan canviarà de pensament el grup de malvats que només pensen com destruir el món?

Si han de canviar de manera de pensar, per a bé, si us plau que ho facin com més aviat millor perquè la situació és insostenible i cada segon que passa, més es va deteriorant l’economia mundial.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.