VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 15 de gener del 2011

Què se n'ha fet dels llibres d'urbanitat i bones costums i maneres?

Potser vaig errat, però em penso que si cerqués bé per casa, encara trobaria l'anomenat "Libro de Urbanidad y Buenas Costumbres para el Niño Español", o una cosa semblant.
Aquest llibre hauria de ser reeditat i ser de lectura obligada a totes les escoles i alguna canalla tindre'l com a llibre de capçalera per donar-hi un cop d'ull cada dia abans d'anar a dormir.
Molta canalla d'avui en dia puja molt mal educada. I que no em vinguin amb excuses dient que això és culpa dels mestres i les mestres d'escola. La culpa és enterament dels pares, que passen molt dels seus fills amb mil i una excusa, deixant d'educar-los com cal. A l'escola s'hi va a aprendre altres coses que, òbviament a casa no es poden ensenyar. I si les criatures sortissin de casa ja ben ensenyades en comportament cívic, a l'escola rendirien molt més i els professors i les professores no tindrien tanta feinada a l'hora d'ensenya'ls-hi el que s'hi va a aprendre a l'escola. El llibre esmentat, quan jo anava a escola, era llegit i rellegit i repassat cada dia uns deu minuts o un quart d'hora, fent-nos escenificar el capellà de torn dintre la classe, les mil i unes formes de bon comportament que havíem d'adoptar al carrer o a qualsevol lloc que anéssim de visita o esbarjo, ja fos a peu o amb algun mitjà de transport. Com per exemple anant amb autobús, cedir el seient a una persona gran o una mare amb la seva criatura. Molts joves d'avui en dia, es queden ben repapats al seient, encara que vegin que hi ha gent gran dreta, o mares amb nadons o prenyades: tant se'ls hi en fot. I això no pot continuar així: no hauria de continuar així. Un mastegot a temps diuen que fa miracles i això no s'hauria de catalogar com a maltractaments als menors.

Salut i urbanitat, donen felicitat!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vicenç
Tens TOTA la raó....!!!!
Som la societat de l'escopinada, de llençar burilles, de llençar xiclets, de la vomitada, de l'orinada a qualsevol lloc, dels peus al seient del davant en el tren, dels gossos que es pixen a casa dels altres, dels gossos que es caguen i no cull la defecació el seu amo, I TANTES I TANTES ALTRES COSES MES, QUE NI VAL LA PENA ENUMERAR-LES....
SOM VICENÇ UNA MERDA DE SOCIETAT.
SALUT...!!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.