VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 8 d’abril del 2010

RÈQUIEM PER A UN HONRAT JUTGE ESPANYOL

Bé. Deixem-ho, suposadament, en que el TSJ té raó i asseu al banc dels acusats al jutge Baltasar Garzón i el condemna per haver-se ficat, segons el TSJ, allà on no el demanaven. Però si el jutge Garzón no pot investigar els crims del franquisme i furgar en les desaparicions i en les fosses comunes, per què el TSJ no crea un comissió d'investigació per aclarir el que volia aclarir el jutge Garzón? No ho fan; no volen crear una comissió d'investigació, perquè tenen molta por a que, en les investigacions, surtin a relluï fets del passat ocorreguts des del 1939 fins ben enllà de la mort de l'assassí Franco. Uns fets que són punibles i que esquitxarien a molta gent que encara queda viva, si més no els autors dels fets, sí dels seus familiars i, aquests, són intocables. És per això que van tant en contra de Baltasar Garzón i no s'aturaran fins que l'enjudiciïn, el condemnin i l'apartin definitivament d'unes investigacions que el propi TSJ, per si sol, ja hauria d'haver començat a investigar just recuperada la democràcia. No ha estat així, i això l'únic que demostra és que Franco va morir fa més de 34 anys, però el franquisme i els seus defensors i seguidors segueixen ben vius i amb moltes ganes de seguir tocant els dallonses a la societat catalana i espanyola, sense ser ells imputats en res, ni posats davant els tribunals de justícia. És una pena que, una vegada més, l'Estat espanyol faci córrer rius de tinta pels diaris democràtics de tot el món, amb escrits que defensen l'actuació del jutge Baltasar Garzón i en canvi, dintre el propi Estat, qui l'hauria de defensar i recolzar només lluita per enfonsar-lo i treure-se'l del damunt com més aviat millor per no molestar a la rància dreta, que res ha oblidat des de quan ostentaven el poder i que es moren de ganes de tornar a ostentar. Compte que no ens fotin un cop d'estat en el moment menys pensat!

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

La intenció d'aquesta querella contra el jutge Garzón és clara: aturar la instrucció de la causa contra el franquisme i advertir a qualsevol altre jutge que si s'hi fica li passarà el mateix. La funció real del TSJ no és fer justícia, com hauria de ser, sinó impedir que la Justícia pugui tocar res. El sistema judicial té la funció de protegir a certs grups ideològics.
L'Estat espanyol no pot tocar la dreta franquista perquè aquesta controla molts mecanismes de l'Estat i pot fer, si sent amenaçada la impunitat de la que ella mateixa es va dotar, que tot se'n vagi en orris.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.