VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 27 de març del 2010

SEGONA FASE DEL CRIM CONTRA LA SAGRADA FAMÍLIA

Amb la posta en marxa de la tuneladora per fer passar el TGV arran de la Sagrada Família, ha començat la segona fase del sibil·lí esfondrament del Temple Patrimoni de la Humanitat. La tercera i última fase perquè definitivament s'esfondri, serà quan hi comencin a passar els primers TGV, si és que aguanta i no s'esfondra abans. D'aquesta manera, els somnis i els desitjos del PSC-PSOE, Tripartit, PSOE, Estat, i ADIF, s'hauran complert: veure per fi enderrocada la Sagrada Família que tanta nosa i basarda sembla que els hi faci, perquè és un referent mundial de Barcelona i Catalunya. Després, quant ja hagin estat retirades les runes del temple i en el solar resultant s'hi comenci a aixecar blocs d'habitatges de luxe, aniran per cercar la manera d'enderrocar la Casa Batlló, La Pedrera, el Parc Güell... Fins i tot poden ser capaços de cercar la manera d'eliminar el monument a Cristòfol Colom que hi ha al capdavall de Les Rambles, per allò de que com que ha sorgit la polèmica de si Cristòfol Colom era català i que va salpar del port de Pals (Baix Empordà) i sembla ser que tampoc els hi agrada, enderrocant-lo i plantant-hi cols en el seu lloc mataran la polèmica. En fi, que van de cara a carregar-se qualsevol cosa que digui en favor de Catalunya. I allò que diu l'adagi que les catalanes i els catalans de les pedres hem fem pans, aquesta vegada no es demostra. Perquè si totes i tots, com es diu vulgarment, tinguéssim un parell de collons, aquest TGV no hi hauria de passar mai arran de la Sagrada Família! Tota Catalunya s'hauria d'haver aixecat en rebel·lió per impedir la imposició d'aquest crim contra un símbol que ens identifica mundialment. Potser encara hi som a temps! Som-hi?



El ministre de Fomento, en Pepe Blanco, va dir que si haguessin triat un altre traçat pel TGV, això hagués endarrerit les obres de connexió amb França uns quatre o cinc anys més. I què? Amb els anys que es porten de retard, ja no ve d'aquí. Quatre o cinc anys més tampoc serien massa, si a canvi es podia salvar l'esfondrament de la Sagrada Família. Però com que els importa un cogombre si s'enfonsa...!!

1 comentari:

Josep ha dit...

Vicenç

Crec que no caurà.....vull dir desitjo que no sia aixi.

Recorda que els noms dels responsables politics i tecnics es coneixen sobradament i ben segur que la justicia "ordinaria" i l'altra funcionarien...

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.