VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 31 de desembre del 2009

NO COLAPSEU ELS TELÈFONS AQUESTA NIT!!!

El ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme recomana felicitar l'any nou per correu electrònic o per les xarxes socials com a alternativa a les trucades telefòniques que poden saturar la xarxa en el moment crític que va des de les 00.00 hores a les 02.00 hores l'1 de gener .

Com cada any, el ministeri d'Indústria recomana realitzar les trucades abans de les 00.00 hores, però com a alternativa proposa el correu electrònic, les xarxes socials i també enviar missatges a mòbils a través d'Internet, o enviar missatges curts amb antelació suficient.

En les trucades, recomana que siguin de poca durada i espaiar els re-intents de trucades fallides per evitar la sobrecàrrega.

Per a les trucades internacionals, assenyala que s'han d'ajustar a l'horari de canvi d'any del país de destinació.

Recorda que no han de respondre els missatges multimèdia amb altres del mateix tipus si en la resposta només s'introdueix un missatge de text, ja que d'aquesta manera s'ajuda també a no saturar la xarxa.
Internet

Per la seva banda, Facua-Consumidors en Acció recomana l'ús d'Internet per evitar "l'excessiva despesa" que suposen els milions de trucades telefòniques i missatges de mòbil que s'efectuen per Cap d'Any.

Segons ell, el correu electrònic, les xarxes socials i la missatgeria instantània són alternatives gratuïtes i més fiables que els missatges de mòbil i les trucades en una nit en què les xarxes de telefonia a més solen sobrecarregar-se.

"Els consumidors poden fer amb els seus diners alguna cosa més útil per celebrar l'Any Nou que regalar a les telefòniques, que apliquen tarifes desproporcionades per l'enviament de missatges i l'establiment de cada comunicació", va subratllar.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Crec que el millor seria que de les 11 h del 31 a les 2 del dia 1
fos gratis.....!!!!

Salut..!!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Doncs no és una mala idea, noi!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.