VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 5 de setembre del 2009

QUINA BANDERA HI MANCA?

Edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell. Hi ha quatre pals al balcó per hissar-hi quatre banderes. Només n'hi ha hissades dues però en concret només en manca una: quina? Resposta correcta; la bandera de la Comunitat Econòmica Europea!
Edifici de l'Ajuntament de Sabadell. Hi ha quatre pals per hissar-hi quatre banderes, però n'hi sobra una: quina? Resposta correcta; la bandera d'Espanya!

La valentia que demostren tenir els del Gremi de Fabricants, és la valentia que haurien de tenir tots els dirigents polítics o civils de Catalunya en que  llurs edificis oficials o privats és obligat, de moment, hissar la bandera d'Espanya. Com a desobediència civil, tots s'hi haurien de negar. Potser si tothom s'hi negués, els de Madriz es començarien a donar compte de que a Catalunya no s'està de punyetes i que es rebutja de ple la imposició de lluir, tant en llocs oficials com privats, la bandera d'Espanya. Només podria ser hissada en els edificis oficials que de moment, encara pertanyent a Espanya o Espanya hi té alguna delegació. I, temps a venir (esperem que no trigui massa), només hauria d'onejar la bandera d'Espanya a l'ambaixada espanyola a Catalunya i en els seus consulats. I PROU!!!

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç
Això de que la bandera d'Espanya estigui a l'ambaixada d'Espanya a Catalunya m'agrada.....em sona be.

Que algun dia ho puguem veure....

Salut...!!!!

Jaume C. i B. ha dit...

Des del punt de vista de la llei de banderes de tots els edificis de l'Estat que hi ha a Barcelona només n'hi ha un que la compleix. Els altres no n'hi ha cap. Sabeu quin és?. Ni ells se'n creuen les seves pròpies lleis.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.