VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 9 de setembre del 2009

QUE ELS BONS I INCORRUPTES POLICIES HO INVESTIGUIN BÉ

Amb bastanta assiduïtat, han passat per més d'una cadena de televisió el que han donat per anomenar telefilms o telesèries o mini-sèries, les quals parlen de casos, aparentment reals, que expliquen les mil i una corrupteles que per aquest gran món delictiu centrat en els EE.UU. de Nordamèrica, tenen lloc a grans companyies, grans cadenes de distribució, grans empreses de construcció d'habitatges, jutjats, comissaries de policia, alcaldies i fins i tot en les altes esferes governamentals.
Sempre, cada història, gira en torn d'un sinistre personatge que té les regnes de quelcom molt important i, que o bé ell sol o amb l'ajut  d'uns quants homes de confiança, fa i desfà al seu desig per aconseguir uns diners que amb el seu treball honrat no aconseguirà mai a la vida.
Recordo que l'última història que vaig veure per la televisió, explicava uns assumptes de drogues i prostitució i crec també que quelcom de joc il·legal i blanquieig de diners.
Gairebé des del principi del telefilm ja s'albirava qui era el capitost que ho manegava tot i que a la fi se l'enxampava. En aquest cas va resultar ser el cap suprem de la policia, conxorxat amb el fiscal antifrau i un parell de jutges com a gent d'importància, però també hi havia ficats en els bruts negocis altres persones com policies rasos i ajudants del fiscal i del jutge corruptes.
Pot ser que hi hagi algú a Barcelona i a altres llocs de Catalunya que tingui tant de poder, el suficient com perquè algunes màximes autoritats  civils i policials es vegin impotents i lligades de mans  a l'hora d'investigar a fons el tema de la prostitució i la droga?
Quins interessos mouen a alguns desaprensius  amb poder per a corrompre voluntats, lliurant molts diners per sota ma a qui els hi pot solucionar la papereta, donant les ordres oportunes, sota amenaces, perquè res del món de la prostitució i la droga s'investigui i surti a la llum? Quants euros deuen guanyar  diàriament aquests individus que potser no estan tant a l'ombre com tothom es pensa?
Per què els  íntegres i bons policies no investiguen a fons i desemmascaren d'una vegada a tot el que estigui ficat en aquests tipus de negocis il·legals que estan duen Barcelona i Catalunya a  un llastimós desprestigi per part de la immensa majoria d'estrangers que ens visiten? I no tant estrangers, perquè els visitants que rauen a Barcelona procedents d'altres indrets de Catalunya, més els turistes estrangers espanyols que venen a visitar-nos, també s'entornen fastiguejats de veure una Barcelona tant bruta; amb tanta delinqüència i el passeig que havia estat el més bonic i emblemàtic del món, ple de putes, carteristes, trilers gent de mal viure i, des de  la Plaça de Catalunya-Pelai fins el monument a l'insigne Almirall Català en Cristòfol Colom, ple de merda fins el sostre. Merda pel terra i merda a les papereres que dóna la sensació que no les buiden mai. I merda, que un s'hi enganxa i tot, a les poques cadires que hi ha per seure al sector de l'emblemàtica i famosa Font de Canaletes.
Déu me'n guard d'acusar a ningú, però dóna la sensació que el que passa a Barcelona i potser a altres ciutats importants de Catalunya, és una còpia exacte dels guions fílmics que es veuen per televisió, ja siguin reals o ficticis. I és que a la vista de com estan i es desenvolupen les coses... Vostès mateixos!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.