VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 26 de febrer del 2009

NEGACIÓ DEL NOM I COGNOM DEL PARE: PER QUÈ?

M’han passat un correu electrònic en el qual em fan saber que un tal Josep-Lluís-Carod-Rovira que no sé si algú el coneix, s’ha muntat pel seu compte i risc una cadena de televisió i a més, a estrenat nova pàgina web.

En l’apartat de recerques n’hi ha un que diu «Qui sóc». Doncs bé. Llegeixin si us plau el que segueix aquí al dessota amb negreta, i se’n faran una idea de si aquest senyor és de confiança o no. Jo no me’n fiaria gens d’un senyor, que sembla ser que es vol dedicar a la política però que no ho acaba d’aconseguir, i que nega al seu pare pel sol fet de que aquest havia estat Guàrdia Civil. O també el nega perquè, a més, era aragonès? Que potser és una deshonra per a vostè senyor Carod haver tingut un pare Guàrdia Civil aragonès? Com té vostè la desvergonyaria de dir «fill de pare aragonès» sense escriure’n el seu nom i cognom com sí fa amb el de la seva mare? Per què actua així? Perquè la seva mare era o és catalana i el seu pare no?

«Josep-Lluís Carod-Rovira va néixer a Cambrils el 17 de maig de 1952. Fill de pare aragonès i de Maria Rovira, cambrilenca, va unir el dos cognoms amb un guió quan tenia 13 anys en un petit homenatge al poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, la lectura del qual el va impactar.»

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

És cert que no indica a que es dedicava el pare però tampoc diu que feia la mare. El pare era Guàrdia Civil i la mare era estanquera.

http://www.biografiasyvidas.com/biografia/c/carod_rovira.htm

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.