VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 18 d’octubre del 2008

QUI HA D’ESTOVAR A QUI?


En els grans nuclis urbans és la Policia Nacional. En les àrees rurals és la Guàrdia Civil. Aquests dos Cossos de les Forces de Seguretat de l’Estat són les encarregades de reprimir a garrotades, totes les manifestacions que, tot hi havent estat autoritzades, prenen un gir violent per part dels manifestants.

No sé si és legal o no i si ha estat autoritzada o no, la manifestació que avui té lloc a Madrid per part de 150.000 membres de les Forces de Seguretat de l’Estat.

150.000 membres són molta gent. Gairebé es podria dir que són la totalitat de la plantilla que componen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La qual cosa vol dir, que avui és el dia ideal per cometre tot tipus de delictes, donat que qui ha de vetllar per evitar-los està engrescat en altres menesters. Déu vulgui però, que no passi res que després se n’hagin de penedir i lamentar!

Qui s’ha quedat de guàrdia vigilant les casernes de la Guàrdia Civil i les comissaries regides per la Policia Nacional? S’han quedat potser desprotegides o només amb un sol guardià?

Tornant amb els 150.000 que es manifestaran a Madrid, dir que, si no vaig errat, un policia o un guàrdia civil no deixen de ser-ho durant les vint-i-quatre hores del dia. Amb aquesta presumpta afirmació, vinc a dir que, encara que estiguin manifestant-se (hi tinguin dret o no, sigui legal o no), poden anar, si volen, a la manifestació amb la placa que els acredita com agents, de l’ordre?, i portar al damunt l’arma reglamentària.

S’imaginen vostès 150.000 persones emprenyades i armades al centre de Madrid? Qui els pot aturar si les coses deriven amb forts aldarulls? L’exèrcit? Perquè si pràcticament tots són a la manifestació, no hi ha suficients policies i guàrdies civils per reprimir-los.

Qui els ha d’aturar i estovar a aquests policies i guàrdies civils que avui es manifesten a Madrid? Podem anar-hi la població civil a donar-los un bon escarment per refer-nos de les vegades que ens han estovat a nosaltres, en ocasions sense motiu? Qui ho de fer sinó? Girar una truita no costa pas tant, oi?


4 comentaris:

Jaume C. i B. ha dit...

La Guàrdia Civil per la seva condicio de militars no tenen dret a fer vaga ni a manifestar-se. La Policia Nacional si, ja que són funcionaris civils. Dubto molt que 1500000 membres de tots dos cossos es manifestin ja que això deixaria tot l'Estat sense protecció policial. Els que hi vagin seran els que estan fora de servei.
La policia municipal de Madrid podria estovar-los.

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Com que tenia dubtes, els he posat tots en el mateix sac de poder fer vagues i manifestacions. No n'estava assabentat de l'aclariment que tu em fas.
La xifra de 150.000 l'he escoltat pels mitjans de comunicació. Jo també l'he trobat un pèl exagerada.
I vols dir que els «municipalls» de Madriz s'atreviran a estovar "polis" i "picoletos"?

Salut i fins aviat!

Josep ha dit...

Vicenç

Vols dir que estan preparats per anar a una "mani".... ells sempre han estat al altre costat. Podran
assumir el paper dels que ells han reprimit sistemàticament...

El que es te de veure....

Salut...

Jaume C. i B. ha dit...

Això ha aparegut al diari QUE!
Luís Peral i la Guàrdia Civil
"Espero que el Govern tingui amb els guàrdies civils que van protestar la mateixa "firmezza" que amb ANB". Luís Peral. Portaveu d'Interior del PP al Senat.

I aquesta és la meva opinió:
Vull recordar que ANB va ser il·legalitzada recentment. Pretén el senyor Peral il·legalitzar la Guàrdia Civil?.

Josep: Ells tenen els manuals del manifestant que alguns grups editen per als seus menbres. Potser se'ls han llegit. El seu comportament pot variar des de destroçar el mobiliari urbà i cremar caixers del manual de l'okupa i del brètol al manual del manifestante facha de Losantos on poden acabar cantant l'Himne d'Espanya braç en alt.
Oblidava que no té lletra.

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.