VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

divendres, 10 d’octubre del 2008

L’OFICI MÉS ANTIC DEL MÓN


El 27 de setembre vaig viatjar fins a La Jonquera i el 28 me’n vaig entornar.


A l’anar-hi, com que tenia pressa, vaig passar per l’autopista fins a la sortida de Figueres. De Figueres a La Jonquera per la N-II. Al marxar-ne, vaig enfilar des de La Jonquera la N-II, direcció Barcelona.

De Figueres a La Jonquera, putes al marge de la carretera. De La Jonquera a fins abans d’entrar en el terme municipal de Girona; putes a la carretera.

Perquè dic putes en comptes de dir prostitutes o professionals del sexe? Doncs senzillament perquè tota la vida, a aquestes senyores que exerceixen la prostitució se les ha conegut com a putes. Quan un home ha dit que anava a cercar els serveis sexuals d’una professional del sexe, sempre ha dit: «me’n vaig de putes!» No ha dit mai «me’n vaig de prostitutes» o «me’n vaig de professionals del sexe». Parlem clar i català d’una punyetera vegada i deixem-nos d’eufemismes rebuscats! La paraula «puta» la podem trobar a tots els diccionaris i enciclopèdies tant en català com en castellà. Per tant és correcte emprar-la i que no s’ofengui ningú. Altre cosa seria emprar aquesta paraula en to despectiu, i no és el cas en aquest article.

El que sí s’hauria d’eradicar d’una vegada i per sempre, és que aquestes senyores practiquin el seu ofici (recordem-ho: és l’ofici més antic del món...!) a la via pública.

Personalment no hi tinc res a dir al fer la feina que fan. Cadascú i cadascuna és lliure de treballar en allò que més li plagui o més beneficis econòmics en tregui. Però així com un mecànic de cotxes, per exemple, la major quantitat d’hores de treball les fa dins un taller i ningú veu què fa, les putes haurien de fer el mateix: dins una casa de putes! I donades d’alta a la Seguretat Social, cotitzant, revisions periòdiques del ginecòleg i fen pagar als seus clients el corresponen IVA, i al seu moment fer la declaració de renda i pagar els seus impostos corresponents!

He pogut constatar (estant aturat a uns metres d’una puta de carretera), que la pràctica totalitat dels conductors, al passar a més de 100 quilòmetres per hora, se les miren i els hi diuen alguna cosa, que sol ser sempre paraules pujades de to.

Aquesta actitud dels conductors, pot provocar un accident. En qüestió de segons una despistada, i ja s’és al marge de la carretera o daltabaix d’un estimbat.

La noticia que diu que les comarques gironines volen eradicar la prostitució de les carreteres, la trobo molt encartada. Però que sigui per a TOTES les carreteres de totes les comarques gironines, i per extensió, a totes les carreteres de tota la Nació Catalana. No solament s’han de treure les putes de la N-II. Perquè si només les  treuen d’aquesta principal via, es traslladaran a les carreteres comarcals i secundàries, i la cosa seguirà igual o pitjor. Pensem que de putes sempre n’hi ha hagut, sempre n’hi ha, i sempre n’hi hauran, mentre hi hagi homes que vulguin «anar de putes!»

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Crec que seria millor que cap dona tingues de fer aquesta feina i menys
ser explotada.

Salut...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Sí Totalment d'acord amb tu Josep.

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.