VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dissabte, 13 de setembre del 2008

MAL SO

Encaro primer l’escrit de cara al títol que he posat, però hi han altres temes més a escriure.

El passat dissabte de Festa Major, a la plaça Sant Roc s’hi va representar una sarsuela: «La Verbena de la Paloma», escrita per Ricardo de la Vega i musicada per en Tomás Bretón. Una obra mestre en el món de la sarsuela!

Els més grans elogis per totes i tots els que hi van actuar. És notava que havien assajat molt, i se’ls notava que tenien moltes ganes de quedar bé amb el nombrós grup d’espectadores i espectadors que omplíem la plaça.

Sota el meu modest entendre, no va funcionar com estava previst. Per culpa dels actors? Per culpa dels músics? Per culpa de la prestigiosa Directora? No! Per culpa del nefast sistema de so que hi havia instal·lat. Només es sentien sorolls estranys, que impedien seguir amb nitidesa i atenció les veus i la música. Va ser una llàstima perquè la sarsuela que es va escenificar i interpretar és una de les millors d’aquest gènere. M’agradaria saber com va acabar la cosa, ja que jo ho vaig deixar córrer aviat i vaig anar a escoltar la cantada d’havaneres. No podia soportar el xerrix xerrac que es sentia de fons pels altaveus a tot volum!

Si l’any vinent s’ha de programar una altra sarsuela, fora bo que tingués lloc al Teatre La Faràndula, i sense micròfons que torbin el cant i la música.

L’altre tema va dedicat al programa de la Festa Major.

Si veritablement l’Ajuntament vol estalviar-se diners, l’any que ve no cal que faci programa. No paga la pena; cada any és igual; l’únic que canvia són els noms dels grups que hi actuen. Però l’estructura és sempre la mateixa, amb els sempre repetitius horaris, dies i llocs.

Un parell o tres d’anuncis al diari local, i a les emissores de ràdio i televisió de la ciutat de Sabadell, i en els panells escampats pel municipi dient quins grups vindran, i llestos, que els dies horaris i llocs, ja ens els sabem de memòria!

Però, calla! Ara que hi penso, també es podria reduir tanta programació infantil. Hi ha a Sabadell més adults que infants, (obvi, no?) però en el programa de la Festa Major, sense voler-me passar, crec que un 90 % del que estava programat era programació infantil. Que també hi tenen dret, és clar que sí, però sense que els programadors es passin tant de rosca, eh!

I els adults què? I els joves entre 14/18 i 30 anys, què? Què s’ha fet en aquesta Festa Major d’enguany per aquests dos col·lectius?

Va fer el pregó el Mag Lari. Com és que no es va programar una gran nit de màgia espectacular amb grans aparells i màgia d'aprop dirigida per aquest mag de tanta anomenada?

Què se n’ha fet dels grans espectacles de music-hall pujats de to, per a adults, a les tantes de la matinada?

Què se n'ha fet dels grans i les grans actors i actrius còmics que ens feien passar unes molt bones estones de riure a petar?

Què se n’ha fet dels grans grups de música moderna per als joves que es podien esbravar ballant a cor que vols al Parc Catalunya?

Què se n'ha fet dels gtans espectacles de l'estil de La Trinca?

Amb la meva admiració per el senyor Pere Calaf i Pubill (Peret), considero que la seva actuació és digne d’escoltar-se amb molt de respecte i silenci en un lloc com ara La Faràndula o el Teatre Principal. No en un parc com el Parc Catalunya, on moltes persones debien estar per a tot menys pel que en Peret cantava.

Espero i desitjo que en la propera Festa Major de Sabadell, del 2009, algunes d'aquestes coses que he comentat s'arreglin pel bé de tothom.

 


2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

Crec que es una reivindicació que tens perduda....
Be.... en tot cas ja ho veuràs el proper any.

Salut...!!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Naturalment! És picar sobre ferro fred!
Si surt publicada al Diari de Sabadell a l'apartat de «Correu del Lector» i ho llegeix l'Alcalde, s'hi fotrà un panxó de riure i no s'hi eixuguerà el cul per no embrutar-se de tinta!
No en fotrà ni cas!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.