VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dijous, 28 d’agost del 2008

ADÉU SAGRADA FAMÍLIA, ADÉU!

Si l'insigne arquitecte Antoni Gaudí hagués tingut la bona, o mala pensada, de construir el Temple Expiatori de la Sagrada Família en qualsevol lloc d'Espanya, però no a Catalunya, on avui hagués de passar un TGV més de mitja Espanya perdria el pompis per a exigir que el famós tren passés a quilòmetres de distància del temple. I aconseguirien l'objectiu. Collons!, ja ho crec que ho aconseguirien!
Però l'insigne arquitecte reusenc, només va pensar en Barcelona, i ara per sota de Barcelona, en concret per sota del grandiós temple, volen fer passar el TGV. Per tant als barcelonins, i en general a tots els catalans, que ens donin per allà on a l'esquena se li acaba la seva denominació culta. Per molt que protestem, ni cas!
Assoliran fer passar el TGV tan enganxat al temple com puguin, per veure si l’enfonsen d'una vegada, que és el que molts voldrien que passés! Les obres ja han començat i és molt probable que no les pari ni Déu, i tan prop que el tindran! I aconseguiran que el TGV passi per sota del temple! I si s'enfonsa, que s'enfonsi! A qui li importa d'Espanya el què li pugui passar al Temple de la Sagrada Família de Barcelona?
Per on passa el TGV Madrid-Segòvia-Valladolid, que a més a més es va inaugurar abans que el de Catalunya continués de Lleida a Barcelona? Per què no van fer passar el TGV per sota del Palacio Real o la Moncloa, o el Parlamento Espanyol? Segur que no passa per sota de cap edifici important de la capital d'Espanya! Desgraciadament, hi ha una sèrie de dirigents polítics que donen pena!
Què passarà si s'enfonsa la Sagrada Família quan comencin a passar-li per sota els primers trens d'alta velocitat? A qui s'haurà de demanar responsabilitats i explicacions si comença a caure l'expiatori i sacre edifici? No seria gens estrany que, si s'enfonsa la gran obra de Gaudí, ningú vulgui saber res de responsabilitats, i menys de donar explicacions. Es passaran les culpes els uns als altres. Uns diran que és culpa de l'Ajuntament de Barcelona; uns altres diran que és culpa de la Generalitat de Catalunya; uns altres diran que és culpa de RENFE i ADIF. Fins i tot haurà algun agosarat que dirà que la culpa és dels barcelonins i de tots els catalans per no haver protestat prou exigint que el TGV no passés per sota de la Sagrada Família; A hores d'ara de com està la situació i amb les manifestacions que hi ha hagut! Però mirin. No hi ha mal que per bé no vingui. Si s'enfonsa la Sagrada Família i queda més o menys com el Partenon d'Atenes i els seus voltants, també hi sortiran guanyant els ciutadans de Barcelona perquè vindran encara més turistes japonesos a fotografiar les ruïnoses pedres històriques dient: aquí hi havia hagut una de les meravelles del Món! Passarà, com quan el famós quadre de La Gioconda va ser robat del Museu del Louvre, a Paris. El clau on havia estat penjat el quadre, va ser el clau més fotografiat de la història! I va ser l'època que més visites va tenir! – Què mireu? –Res! Però és que aquí havia hagut penjat el quadre de La Gioconda, sap vostè?
Si el TGV es carrega La Sagrada Família, passarà el mateix que a París amb La Gioconda! I les lamentacions ens les haurem d'empassar a força de pa amb tomàquet i vi amb porró, i la barretina calada fins als ulls per a no veure-ho!

5 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç

No recordo si ho hem parlat amb tu, però el que si que em queda clar es
que seria molt i molt gros que la
Sagrada Família caigues....
NO VULL NI PENSAR-HO...!!!!

SALUT..!!!!

(Evidentment,caldria fer alguna feina
neta o a lo pitjor bruta...)

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

...Doncs si no s'ho agafen amb acaronament, és molt probable que abans de que tu i jo la dinyem el temple estigui fet runes!

Salut!

pallaferro ha dit...

Vicenç i Josep,

Espero que no passi res. I m'imagino que "por la cuenta que les trae" posaran més ciment quan passin per sota del temple que el que van posar al Carmel...

Us imagineu la pressió a la que treballaran els responsables de les obres d'aquest túnel?

Ja els planyo!

Salut !

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

Tallaferro, més que pressió el que tindran serà una por de nassos, al pensar que, probablement, se'ls hi enfonsi mentre ells estiguin foradant i quedar-se enterrats vius!!!! Això és el que els deu fotre!!

Josep ha dit...

Pallaferro
Es el de sempre, els que hi treballen pateixen mes pressió per una decisió POLÈMICA presa per uns polítics,que també genera mes cost, mes temps d'execució, mes molèsties pels ciutadans, etc etc..., Peró no passa res.... qui mana NO PAGA PERÒ mana...
Es fàcil saber el mom de l'empresa que fa les obres i les subcontractacions que ha fet. I EL NOM DELS POLÍTICS QUE EN TENEN LA RESPONSABILITAT per si un cas....??

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.