VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

dimecres, 9 de juliol del 2008

BANDERES NACIONALS AMB ANIMALS


Degut a la «guerra» entre el ruc català i el brau espanyol, van començar a proliferar unes banderes nacionals espanyoles amb la imatge al mig, de color negre, d'un brau.
Poc després, es varen començar a veure unes banderes nacionals catalanes, les quals duien, també al mig, el dibuix del tant maltractat ruc català.
No hi estic pas d'acord.
Ni la bandera nacional catalana hauria de dur estampat un ruc, ni la bandera nacional espanyola hi hauria de dur un brau.
Les banderes nacionals dels respectius països haurien de mostrar-se tal qual els hi correspon. Tret de la bandera nacional espanyola que, si no vaig errat, em sembla que pot portar, o ha de portar obligatòriament imprès l'escut nacional espanyol, que no és certament ni un brau ni una àguila imperial.
És d'un ridícul espantós, veure les dues banderes, la catalana i l'espanyola, amb aquells fastigosos dibuixos d'animals al mig.
Els que varen tenir la malpensada idea d'estampar aquests dibuixos a llurs banderes, segur que no van tenir en compte les mofes i les befes que aquestes banderes podrien rebre per part dels milions d'estrangers que cada any ens visiten. Sense comptar les befes i les mofes que reben els qui les onegen orgullosos al vent, quan van a un altre país seguint algun esdeveniment esportiu espanyol o català.
El ruc català, si es vol, que segueixi sent un dels símbols de Catalunya, com sembla ser que ho segueix sent el brau per Espanya perquè encara el veiem per massa carreteres. Però no s'haurien de barrejar uns símbols tan bèsties, amb uns símbols tan seriosos com són les banderes nacionals de Catalunya i Espanya, que es mereixen tots els respectes.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vicenç
No permetis que un "drap" t'incomodi pel fet de que porti o no un "animalet".
Tu com a ésser humà et representes a tu mateix....no et calen banderes.
Si estimes al teu país, (se que es així) cal que facis coses per ell i no que portis banderes. No et deixis manipular ni incomodar per fets que poden ser populistes però moltes vegades no tenen un contingut seriós.
Salut...!!!

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

I tant que me l'estimo el meu país! Per a això m'emprenya que la bandera me l'embrutin amb un ruc!
Ara bé. Si algú te ganes de fer-se veure i es vol passejar d'amunt d'un ruc bo i onejant una bandera catalana, doncs allà ell! La gent que el vegi passar, veurà dos rucs i una bandera!!!!

Salut!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.