VICENÇ MARQUÈS I SANMIQUEL

Bloc d'en Vicenç Marquès i Sanmiquel, per a escriure-hi quatre coses mal dites o ben dites i que poden agradar a tothom, o no.

diumenge, 2 de març del 2008

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA I CONVERGÈNCIA I UNIÓ. RES MÉS!

Totes i tots sabem que a Catalunya hi ha dos partits polítics que han estat fundats a la nostra Nació i per gent nostra, essent nostres cent per cent: Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió. A partir d'aquí no hauríem de voler saber-ne res de cap més partit. Al menys els que som catalans i catalanes de soca rel o els qui veritablement es senten catalans i catalanes. Els altres partits que els votin qui no es senti català o catalana i, vivint entre nosaltres, ja s'ho trobarà.
Doncs bé. Si volem que a partir del dia 9 de març se'ns arreglin les coses a Catalunya, hem de votar única i exclusivament els partits nostrats.
El català o catalana que sigui d'esquerres, que voti Esquerra Republicana de Catalunya. El català o catalana que sigui de dretes, que voti Convergència i Unió. Més clar impossible!
Però el que no podem fer és donar el nostre vot de catalans i catalanes a partits que no són de Catalunya, i no cal que m'esplaï amb dir els seus noms que tots i totes ja sabem.
Els partits forans, mai vetllaran pels nostres interessos. Al contrari, només vetllaran pels «seus» interessos procurant que, com sempre, nosaltres els hi paguem totes les despeses hagudes i per haver, i fer i desfer amb els nostres diners tot allò que els hi doni la gana, com ho han estat fent fins al dia d'avui.
Tant si es computen un gran nombre de vots esquerrans com dretans, aquests faran molta força al Parlament Espanyol. I a l'hora de decidir el Govern central disposicions en contra de Catalunya, sempre toparan amb la força dels nostres diputats ja siguin d'esquerres o de dretes i independentment de qui governi a Espanya.
Al menys això és el que caldria esperar dels dos partits de casa nostra. No crec que per inconfessables interessos, un cop fossin a Madrid per defensar-nos es giressin a favor del Govern central per anar també en contra de Catalunya. Fóra molt trist que passés una cosa així, però en aquest món tot és possible.
Catalanes i catalans, rumieu bé què cal fer el dia 9 quan estigueu en el Col·legi Electoral que us hagi tocat per anar a votar, i voteu a i amb consciència.
No podem deixar passar una vegada més aquesta ocasió, de fer sentir a Madrid les nostres veus per boca dels nostres autèntics representants, encara que uns siguin o es facin dir nacionalistes i els altres independentistes. Ens hem de creure que ambdós partits van a favor única i exclusivament de Catalunya, i que a Madrid sabran deixar el nom de Catalunya ben alt.

1 comentari:

Josep ha dit...

Gustau

Fa pocs dies et vaig trametre dues adreces de partits... una la dels
jubilats i l'altre la del partit del vot en blanc, que es aquell que no es perd ja que va a parar a una formació.

A lo millor tenim de castigar als nostres polítics per lo malament que ho han fet....

Ja en faràs una valoració....

Salut...!!!!

Dades personals

La meva foto
Sóc un jubilat de 67 anys amb ganes de viure i veure coses. Sóc xerraire de mena. M'encanten tota mena de tertúlies, ja sigui a la ràdio, a la televisió o en un típic i tranquil carreró de qualsevol petit i tranquil poble.